Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przesyłka nr 663000258487100135771067 od Zoohurt Sp. z.o.o. Wróciła z powrotem do nadawcy. Pytanie dlaczego? 27.05.24 przyjęta w oddziale Toruń 28.05 . ponownie dostałem taką informację i 03.06.24 zwrot do nadawcy. allego wyświetla informację NIE UDAŁO SIĘ DOSTARCZYĆ PRZSYŁKI.
@alfred_235 Najlepiej dopytaj o to przewoźnika lub sprzedający skontaktuje się z InPost: https://inpost.pl/kontakt
do dzisai nikt sie niezkontaktowal i co dalei ani paczki ani zwrotu ponad 200 zl
@alfred_235 widzę, że założyłeś dyskusję ze sprzedającym, ale nie otrzymałeś wyjaśnień, więc poproś w dyskusji o pomoc pracownika Allegro.
jak to mam zrobic ja mam 65 lat
@alfred_235 65 ? toć druga młodość przed Tobą .😁
zakupy anulowane jeszcze ktore nie dotarly chcalbym tylko odzyskac pieniadze to ponad 5500 zl
mialo byc wyslane ups podobno dpd jak odzyskac pieniadze
@alfred_235 przez ponad rok czasu nie udało Ci się odzyskać pieniędzy🤔
@alfred_235 za zamówienie, o którym pisaliśmy rok temu, otrzymałeś zwrot wpłaty.
Rozumiem, że sprawa, o której piszesz dzisiaj dotyczy innego zamówienia.
Czy chodzi o anulowane zamówienia nr cec19200-55d6-11f0-83de-2d608a349bb6 i nr 8c3ddf00-55d7-11f0-a257-19071eaf5c77?
Jeśli tak, to sprzedający zwrócił wpłatę za oba zamówienia 30 czerwca, zwrot zaksięgował się poprawnie, sprawdź proszę swoje konto przypisane do BLIKa, jeśli nie ma tam zwrotów za te zamówienia, poproszę o informację, wyślemy potwierdzenie tych zwrotów, abyś mógł wyjaśnić tę sprawę z bankiem.
Jeśli chodzi o inne zamówienie, poproszę o jego numer lub numer oferty albo datę zakupu.
Zadzwoń na infolinię lub skontaktuj się ze sprzedawcą , tak się zwykle dzieje , gdy paczka ulegnie uszkodzeniu
@alfred_235 Wg prawa sprzedający - firma odpowiada za przesyłkę do chwili odebrania więc najlepiej poinformuj o tym fakcie sprzedającego.