anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostawa SMART do DPD Pickup?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Lukaszo99
#8 Zapaleniec#

Czy jest możliwość zamówienia paczki do punktu Pickup DPD? Wiem, że jest możliwość zamówienia kuriera, po wysłaniu paczki można ją przekierować do takiego punku, jednakże mam pytanie - czy (i jak) można zamówić produkt od razu do punku Pickup?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Lukaszo99 Niestety nie ma takiej możliwości, dlatego przekierowanie przesyłki w ramach Allegro Kurier DPD to jedyne rozwiązanie. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Lukaszo99
#8 Zapaleniec#

@_HolaOla_ jest możliwość dodania takiej opcji po stronie allegro?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Lukaszo99 Możliwość jest zawsze, ale na ten moment nie planujemy udostępnienia takiej formy odbiorów w najbliższym czasie. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Lukaszo99 Wracam do Ciebie z dobrymi informacjami, metoda odbioru Allegro DPD Odbiór w Punkcie będzie dostępna jesienią tego roku. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Lukaszo99
#8 Zapaleniec#

@_HolaOla_ dziękuję za odpowiedź. Mam pytanie - czy wiadomo może od jakiej kwoty będzie darmowa dostawa do punktu DPD w programie SMART? 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Lukaszo99 Niestety na ten moment nie mam jeszcze potwierdzonych informacji, ale gdy tylko opcja odbioru w punkcie DPD będzie dostępna, na pewno będziemy informować o wszystkich szczegółach. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
4Kitchen
#10 Popularyzator#

i kolejny bubel po stornie Allegro.

metoda dostawy dodana
klienci wybierają Allegro DPD Pickup
Allegro API natomiast nie podaje zlecenia na PICKUP do systemu DPD z którym mamy umowy
finalnie listy DPD sa generowane bezpośrednio na adresy klientów a nie na PICKUP -
rezultat
Klienci wkur.**** , paczki krążą i wracają do nas
oczywiście Allegro umywa rączki - i całe szambo spada na nas sprzedawców.

co wy na to ???

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Lukaszo99 Tak jak obiecałam, spieszę z dobrymi informacjami. W ramach Allegro Smart można już odbierać przesyłki w punktach DPD Pickup. Co więcej, darmowa dostawa w ramach Allegro Smart, to również darmowy zwrot. Dlatego jeśli otrzymasz przesyłkę metodą Allegro Kurier DPD, możesz ją teraz zwrócić za darmo także w punktach DPD Pickup. Do tej pory było to możliwe jedynie w placówkach Poczty Polskiej.

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Lukaszo99
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za odpowiedź. Czyli mam rozumieć, że w metodzie dostawy będzie DPD pickup? Na tę chwilę jest tylko kurier DPD.

Screenshot_2021-10-22-09-18-16-422_pl.allegro.jpg

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Lukaszo99 aby ta metoda dostawy była dostępna w ofercie sprzedający musi dodać Allegro Odbiór w Punkcie DPD do cennika dostaw. Pewnie ten sprzedający nie udostępnia jeszcze tej metody, dlatego jej nie widzisz. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Lukaszo99
#8 Zapaleniec#

@la_nika wszystko jasne. Dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów