Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Czy może ktoś mi wytłumaczyć jak działają paczki w weekend na allegro? Zakupiłam produkt w czwartek rano i pokazywało że dostawa będzie w sobotę. Mam Allegro Smart I dostawę wybrałam do Paczkomatu. Widzę jednak że nie została wykupiona opcja dostawy w weekend, wiecz oczywiście paczka dziś nie dotarla. Stąd moje pytanie. Czy Allegro po prostu sb pokazuje soboty jako szacowane daty bo czasami kurier może sb dostarczyć paczkę czy jeżeli w ofercie przedmiotu pokazuje dostawa w sobotę to sprzedawca powinien nadać paczkę z opcja dostawy w weekend?
Sprzedawca nie ma na to większego wpływu. Wyświetla Ci bzdety od Allegro, a sprzedawca potem za to zbiera bęcki. Żaden dostawca nie gwarantuje dostawy w następny dzień roboczy. Inpost Allegro tylko deklaruje, nie gwarantuje. Jak poszukasz regulaminów przewoźników to tam zawsze będzie dłużej. Krzyków w tych tematach było tu od groma zarówno od sprzedawców (to oni negatywy z winy Allegro otrzymują) jak i kupujących. Ale jest jak jest, ten portal nie jest już przyjazny dla użytkowników...
A jeśli to nie był inpost to jeszcze gorzej xD
Załączam link do podobnego tematu.
Dostawa inpost, a święto - Społeczność Allegro - 1063513
Cześć, @Ratial. Przykro mi, że przesyłka jeszcze do Ciebie nie dotarła.
Przewidywany czas dostawy prezentuje orientacyjny termin, który został wyliczony na podstawie wcześniejszych realizacji sprzedającego oraz średniego czasu dostawy przewoźnika. Przewidywany czas dostawy może się różnić od rzeczywistego czasu dostawy, ponieważ predykcja nie uwzględnia sytuacji losowych, czyli opóźnień po stronie sprzedawcy lub przewoźnika albo awarii systemu.
Sprzedawca nie musi korzystać z dodatkowych usług dostaw weekendowych, aby przesyłka Allegro Paczkomaty InPost została doręczona w sobotę.