Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry zamówiłem paczkę z opcją kurier pobraniem DPD posiadając pakiet Smart za przesyłkę miałem zapłacić przy odbiorze czyli za towar i 4,99zł koszt wysyłki czy zwrot będzie za darmo paczka powyżej 20kg. Wczoraj nie odebrałem przesyłki bo nie było mnie w domu i dziś też nie wiem czy będę w domu. Co w takiej sytuacji nawet jeżeli uda się odebrać to czy będzie darmowy zwrot jeżeli nie chcę tego towaru w zakładce mam informację że jeszcze 16 dni na zwrot towaru to muszę coś płacić proszę o pomoc jak mogę to zrobić i czy odsylka będzie za darmo. Pozdrawiam
To jest Allegro Kurier DPD pobranie z pakietem Smart numer przesyłki 1000466863493U
Jeśli jej nie odbierzesz, to nic nie musisz zwracać. Sama wróci do nadawcy.
jeżeli nie odbierzesz przesyłki to sprzedawca może Cię obciążyć kosztami powrotu przesyłki za który on będzie musiał zapłacić. Lepiej jest odebrać paczkę, zgłosić zwrot i wysłać ją za darmo do sprzedawcy.
Jeżeli zamówiłem w opcji za pobraniem Allegro Smart kurier DPD z pakietem za wysyłkę tylko 4,99zł to zwrot towaru będzie za darmo jak to wygląda przyjedzie kurier jak wygeneruje kod zwrotu czy sam muszę szukać kuriera ?
@woker180 musisz zrozumieć róznicę pomiędzy zwrotem , a niewywiązaniem się z umowy czyli niepodjęciem zamówionej przesyłki . Jesteś ,, smart ,, masz darmowe zwroty ALE służą one do odesłania nie trafonego zakupu . ODESŁANIA !!! czyli podjęcia przesyłki zapoznania się z produktem i wykonania zwroru jeśli nie pasuje . Nie podejmiesz przesyłki to kosztem jej powrotu zostanie obciązony sprzedawca i ma on prawo domagać się do Ciebie jego pokrycia, w skrajnych przypadkach takie sprawy mają swój finał na sali sądowej , sprzedawca na 100% wygra , a Ty poniesiesz oprócz kosztów powrotu przesyłki koszty postępowania w sprawie cywlnej . Wybór oczywiście należy do Ciebie .
Dziękuję za odpowiedź właśnie tak zrobię mam nadzieję że uda mi się odebrać przesyłkę i zapoznam się z produktem jeżeli będzie pasował to zostanie jeżeli nie to odeśle. Dziękuję za pomoc pozdrawiam
@woker180 masz w wiadomości sms nr tel. do kurera , zleć mu pozostawienie przesyłki u sąsiada i po problemie .
Tylko muszę zapłacić za towar jeszcze pytanie czy jeżeli towar nie będzie mi pasował to zwrot towaru będzie za darmo?
@woker180 tak , taki zwrot będzie za darmo , masz na zgłoszenie 14 dni od odebrania przesyłki i kolejne 14 na przekazanie zwrotu przewoźnikowi . Kuuupa czasu .
@woker180 zwroty smart kurier nadajesz w punkcie poczta/dpd pickup w zależności jaką etykietę wybierzesz.
Kontaktowałeś się ze sprzedawcą? Może jak wytłumaczysz czemu nie możesz odebrać to sprzedawca weźmie te12,99 na klatę i nie będziesz musiał kombinować.
@woker180 sugeruje skontaktować sie ze sprzedającym i wszystko ustalić
My na przyklad nie żadamy od klientów zwrotu za nieodebrane pobraniówki bo po prostu szkoda czasiu na szarpani sie o kilka złotych. Niemniej w przypadku nieodebranej przesyłki pobraniowej u nas klient " z urzedu" trafia na liste nieaktywnych kupujących z odpowiednią adnotacją. Potem taki klient nie może już u nas zrobić zakupu. Ani za pobraniem ani za przedpłatą.
Ok dzięki za wszystkie ważne informacje dziękuję i pozdrawiam