anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dzień dobry. Gdzie mogę oznaczyć dyskusję ze sprzedającym jako nierozwiązaną w celu uzyskania zwrotu

Mati485
#7 Wielbiciel#

W dniu 21 stycznia 2024 roku kupiłem u sprzedającego akcess_chrzaszcz biurko. Dokonałem płatności poprzez AllegroPay. Sprzedawca po kilku dniach przysłał mi wiadomość o tym, że firma jest złej kondycji finansowej i w związku z tym albo poczekam dłużej na realizację zamówienia albo dokonam anulowania (zwrotu) zakupu. Zdecydowałem się na tę drugą opcję. Sprzedający do tej pory nie zwrócił środków i podczas otwartej dyskusji cały czas odsyła mnie do skorzystania z AllegroProtect.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Mati485 po 14 dniach pokaże się stosowny przycisk  ,wcześniej możesz tylko poprosić allegro o pomoc  .

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@mdrogeria  a swoją droga juz widze nowe możliwości:

Jeśłi firma bankrutuje - wystawic towar tanio i odesłać kupujących do AP . W takiej sytuacji można jescze zebrac troche kasy od kupujących a z AP ? To że obciąży konto ? Przez pół roku ( moze dłużej)  tylko  firma windykacyjna która nie może przysłać komornika tylko bedzie monity przysyłac. A zakładając nawet po jakims czasie sprawe sądową to przed obciążeniem za  AP mozna sie bronić w sądzie a nawet jeśli sie przegra to jeden komornik mniej czy wicej ? Zadna różnica

Hmm niezły biznes dla upadających firm. A jeśłi to jeszcze Sp zo.o. to juz całkiem luz - upadłość , syndyk do wysokości kapitału i umorzenie reszty. Potem a nawet w miedzyczasie można kolejną sp zoo założyć czy kupic

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Mati485 Taka możliwość > odznaczenia nierozwiązanej dyskusji pojawia się normalnie po 14dniach ale Allegro może skrócić ten czas, poproś o pomoc Allegro w dyskusji i napis z to że sprzedający odsyła cię do AP.

oznacz moderatorów