anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie moge znaleźć formularz darmowego zwrotu w ramach allegro smart? Prosze o link

Client:42423259
#1 Nowicjusz#

Mam zwrócić uszkodzony fotel w ramach reklamacji  i wypełnić formularz ale nigdzie nie moge go znaleźć. Przepraszam ale robię to pierwszy raz i jestem kompletnie zielona.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Ale jak Reklamujesz to sprzedawca powinien Tobie dać etykietę nadawczą do odesłania sprzętu w ramach reklamacji.
Jeśli robisz po prostu zwrot to wchodzisz w zakładkę kupione i tam generujesz zwrot. 

Zanim cokolwiek zrobisz to zastanów się czy robisz Zwrot czy Reklamujesz towar bo to 2 różne rzeczy.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

sprzedawca mi napisał by zrobić zwrot

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Ale Reklamujesz czy zwracasz produkt?

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

generalnie zamówiłam 2 fotele, jeden jest ok, drugi nie. Chciałam reklamować ten jeden i chciałam by mi przysłali nowy niewadliwy. Rozpoczęłam dyskusje w ramach reklamacji i zasugerowano mi bym odesłała ten jeden fotel w ramach darmowego zwrotu allegro smart, ale nie mam nigdzie formularza ani kodu zwrotu

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@NipponShorty Zwrócić towar można Odstępując lub Reklamując 🙂 @Client:42423259 o ile nie mineło 14 dni wtedy sprzedawca powinien podesłać kuriera lub etykietę i odebrać towar 🙂

2332.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

dotarłam do tych punktów. NIgdzie nie ma jednak formularza ani etykiety. ok czyli mam obstawać przy tym by sprzedawca podesłał kogoś i etykiete? Ta jego sugestia bym sama to wysłała jest niewłaściwa? 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:42423259 Po przejściu przez formularz otrzymasz kod lub etykietę do zwrotu.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

ok dzieki - moze jakos sobe poradze - czekam jeszcze na ich odpowiedz 

oznacz moderatorów