Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,Ile czasu ma Sprzedawca na zwrot Pieniędzy, /weryfikację?
Zgłosiłem reklamacji,potem dogadałem się ze sprzedawcą O Wysyłkę Przedmiotu do niego w celu weryfikacji ,ile on ma czasu na weryfikację?
Czy Jest zabowjazany zwrócić środki , jeśli w reklamacji zgłosiłem zwrot?
* Czy mosi zwrócić pieniądze za dostawę?
@Client:118528792 do reklamacji ma się odnieś najpóźniej 14-tego dnia od zgłoszenia wady , nie mylić z zakończeniem procesu reklamacyjnego , jeśli reklamację uzna za zasadną nie musi zwracać środków za towar , może go naprawić lub wymienić na wolny od wad dopiero przy drugiej reklamacji Masz prawo odstąpić od umowy i żądać zwrotu środków , ma obowiązek pokryć wszystkie poniesione przez Ciebie koszty
Zakup od firmy czy osoby prywatnej, sprzedający ma 14dni na rozpatrzenie reklamacji od chwili zgłoszenia, odesłałeś to ok ale czy musiałeś? przy 1 reklamacji może naprawić przedmiot, ale zaproponowac inne rozwiązanie w tym zwrot środków. Ile minęło czasu od zgłoszenia reklamacji?
Reklamacja była zgłoszona 26 sierpnia
Produkt był wysłany 27,i już 29 paczka była gotowa do odbioru.
Sprzedający Jest Firmą
No to licząc od dnia 26.08.2024 sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie się do reklamacji. Może ją rozpatrzyć pozytywnie, negatywnie lub poprosić o uzupełnienie wymaganych danych.
Piszesz:
"Czy Jest zabowjazany zwrócić środki , jeśli w reklamacji zgłosiłem zwrot?" - tutaj mylisz chyba nieco pojęcia.
Zwrot towaru (czyli odesłanie towaru do sprzedawcy) następuje z jakiejś przyczyny. Taką przyczyną może być:
- reklamacja
- odstąpienie od zawartej umowy
- inne sytuacje, uzgodnione ze sprzedającym - a jest ich trochę
Piszesz też, że dogadałeś się ze sprzedawcą - więc po co ten wątek?