Ile czasu ma Sprzedawca na zwrot/weryfikację przedmiotu/pieniędzy

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,Ile czasu ma Sprzedawca na zwrot Pieniędzy, /weryfikację?
Zgłosiłem reklamacji,potem dogadałem się ze sprzedawcą O Wysyłkę Przedmiotu do niego w celu weryfikacji ,ile on ma czasu na weryfikację?
Czy Jest zabowjazany zwrócić środki , jeśli w reklamacji zgłosiłem zwrot?
* Czy mosi zwrócić pieniądze za dostawę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:118528792 do reklamacji ma się odnieś najpóźniej 14-tego dnia od zgłoszenia wady , nie mylić z zakończeniem procesu reklamacyjnego , jeśli reklamację uzna za zasadną nie musi zwracać środków za towar , może go naprawić lub wymienić na wolny od wad dopiero przy drugiej reklamacji Masz prawo odstąpić od umowy i żądać zwrotu środków , ma obowiązek pokryć wszystkie poniesione przez Ciebie koszty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zakup od firmy czy osoby prywatnej, sprzedający ma 14dni na rozpatrzenie reklamacji od chwili zgłoszenia, odesłałeś to ok ale czy musiałeś? przy 1 reklamacji może naprawić przedmiot, ale zaproponowac inne rozwiązanie w tym zwrot środków. Ile minęło czasu od zgłoszenia reklamacji?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Reklamacja była zgłoszona 26 sierpnia
Produkt był wysłany 27,i już 29 paczka była gotowa do odbioru.
Sprzedający Jest Firmą

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No to licząc od dnia 26.08.2024 sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie się do reklamacji. Może ją rozpatrzyć pozytywnie, negatywnie lub poprosić o uzupełnienie wymaganych danych.
Piszesz:
"Czy Jest zabowjazany zwrócić środki , jeśli w reklamacji zgłosiłem zwrot?" - tutaj mylisz chyba nieco pojęcia.
Zwrot towaru (czyli odesłanie towaru do sprzedawcy) następuje z jakiejś przyczyny. Taką przyczyną może być:
- reklamacja
- odstąpienie od zawartej umowy
- inne sytuacje, uzgodnione ze sprzedającym - a jest ich trochę
Piszesz też, że dogadałeś się ze sprzedawcą - więc po co ten wątek?