anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak anulować zwrot,przez przypadek nacisnęłam zwrot ?

Client:103441439
#1 Nowicjusz
  • Przez przypadek włączyłam usługę zwrot zakupów i nie wiem jak to anulować 
oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie da się. Jedyne co możesz to napisać do sprzedawcy, że jednak nie odeślesz...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@Client:103441439 

Jeżeli przez "zwrot" rozumiesz "odstąpienie od umowy bez podania przyczyny", to jest to krok nieodwracalny, a Ty przestałeś być właścicielem przedmiotu.

Dalsze postępowanie, moim zdaniem, zależy od wartości towaru.

Jeśli to coś taniego, to dla przyzwoitości poinformuj o tym sprzedawcę i zapomnij o sprawie.

Natomiast jeśli kupiona rzecz ma dla Ciebie dużą wartość, a dodatkowo może "się w przyszłości zepsuć" to ja bym ją odesłał i kupił ponownie.

Z chwilą odstąpienia od umowy przestałeś być właścicielem przedmiotu i utraciłeś do niego wszelkie prawa.

Może się zdarzyć tak, że sprzedawca w pewnym momencie zażąda zwrotu swojego przedmiotu, choć to mało prawdopodobne.

Prawdziwe problemy będziesz mieć jak Ci się przydarzy usterka, bo nie będziesz miał możliwości skorzystania z reklamacji - nie odeślesz produktu do sprzedawcy celem naprawy, wymiany, czy zwrotu środków, bo nie możesz dysponować nie swoim towarem.

Gdybyś się zdecydował na ponowny zakup, to skontaktuj się ze sprzedawcą. Może w porozumieniu z nim uda się uniknąć wysyłek tam i z powrotem. Ale nic "na gębę". Musisz jeszcze raz kliknąć kup teraz, by Twoje prawo własności produktu nie budziło wątpliwości.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów