anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zwrócić przedmiot o długości to 210cm?

zakupki100
#1 Nowicjusz#

Witam, kupiłam na allegro Smart towar paczka przekracza 200cm dokładniej 210cm, jednak nie odpowiada mi i chciałabym go zwrócic. Z tego co czytam w metodach zwrotu paczek ich dlugosc jednego boku to max 150cm. Czy ktoras metoda wysylki moge zwrocic taka paczke?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

pecela
#17 Koryfeusz#

Skontaktuj się ze sprzedającym. Zgodnie z art. 34 ust. 3 ustawy o prawach konsumenckich, jest on zobowiązany do odbioru rzeczy, jeżeli nie da się jej nadać w zwykły sposób pocztą (a przy okazji żaden kurier nie przyjmie przesyłki o takiej długości, bez indywidualnej umowy).

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@zakupki100 jeśli to zakup Smart to Cię to nie interesuje, wygeneruj etykietę zwrotu, przewoźnik zależy od tego czym przyjechało, jak będzie problem z przyjęciem to napiszesz do allegro i podeślą po nią swojego kuriera 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@zakupki100 A jaki rodzaj zwrotu deklaruje sprzedajacy w zakładce Moje zakupy" szczegóły zwroty i tak ją zwróć. Jak się nie da to i tak Ci się należy darmowy zwrot w ramach Smarta i wówczas poproś tu a pomogą:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e

oznacz moderatorów