anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupiłem dziś smarta a ważność mam do 17 grudnia 2022

bilu74
#1 Nowicjusz#

Kupiłem dziś smarta a ważność mam do 17 grudnia 2022 (5 dni mi ucieli) dlaczego? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

@bilu74  nie ucięli , przedłużyłeś ważność poprzedniego , oczywiście zgodnie z regulaminem .

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@bilu74 Cześć. Aktywowałeś Smarta 17 listopada 2020 roku na miesiąc, a następnie przedłużyłeś subskrypcję o rok, do 17 grudnia 2021 roku. Po tym dniu usługa Allegro Smart weszła w czternastodniowy okres wypowiedzenia, czyli wciąż była aktywna na Twoim koncie. 

Dzisiaj dokonałeś opłaty za kolejny rok Smarta, ale czas wypowiedzenia wciąż trwał, zatem Twoja usługa została przedłużona zgodnie z obowiązującą wcześniej subskrypcją (czyli trwa do 17.12.2022 roku +14 dni okresu wypowiedzenia). 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie czytamy regulaminu, jak działa Smart i jak się przedłuża. Wszystko zgodnie z regulaminem.😉

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@bilu74 Dlatego, że Nowy Smart zaczął Ci się 17 grudnia tego roku. Gdybyś poczekał od 17 grudnia jeszcze 14 dni i wykupił, wtedy miałbyś ważność od 31 grudnia, czyli od daty zakupu do 31 grudnia przyszłego roku. Od 17 grudnia miałeś jeszcze 14 dni wypowiedzenia umowy, w którym stary Smart nadal działa, ale o tym mało kto wie. Zawsze poczekaj do czasu, aż stary Smart całkowicie wygaśnie, przestanie działać, wtedy po zakupie nowego nic nie stracisz. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

🤣 @xyz96 cyt ,,23 grudnia zapłacisz za Allegro Smart! na rok zamiast 49 złotych.,,😂

oznacz moderatorów