anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nacisnąłem zwrot towaru bez podania przyczyn ale nie zaznaczyłem w jaki sposób odesłać przesyłkę pos

wolskip
#1 Nowicjusz#

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Ale jak tam wejdziesz to powinna być nadal możliwość zaznaczenia sposobu odesłania.

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Wszystkie informacje odnośnie zwrotu powinieneś otrzymać w wiadomości mailowej oraz możesz podgląd zrobić w zakładce moje zakupy i rozwinąć zakup którego dokonałeś zwrotu.

oznacz moderatorów

Pe_Beo
#10 Popularyzator#

Mam podobny problem. Kupiłem kątownik za 10 zł w sklepie z siedzibą w tym samym mieście. Płatność przelewem z góry, odbiór osobisty w siedzibie sklepu. Okazało się nie chodzi o ten rozmiar kątownika, więc odstąpiłem od umowy kupna-sprzedaży, tj. anulowałem zakup. Podałem dane rachnku do zwrotu. W zakładce "Moje zakupy" pojawił się komunikat "zakup zwrócony". A potem dostałem mejla od Allegro, że muszę wybrać sposób wysyłki przedmiotu do sklepu. Trudno odesłać coś, czego się nie posiadło.  Brnąłem dalej w ten głupi formularz, więc teraz podobno mam spakować paczkę.

Próbowałem napisać w tej sprawie bezpośrednio do Allegro. Serwis przekierował mnie na otwarcie dyskusji ze sprzedawcą. Ale problem nie leży u sprzedawcy, tylko u pośrednika czyli samego Allegro. Lepiej było pójść do OBI, zapłacić 2x większą cenę za towar z regału i miałbym zakup z głowy. A teraz muszę się szarpać z nieudolnym informatykiem o odzyskanie paru  złotych. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Pe_Beo w tej sprawie rzeczywiście powinieneś napisać do sprzedającego, niekoniecznie przez dyskusje. Otrzymał informację o zgłoszeniu zwrotu i powinien Ci zwrócić wpłatę, oczywiście bez wysyłki, bo nie wyślesz czegoś, czego nie odebrałeś.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Pe_Beo
#10 Popularyzator#

OK. Piszę więc...

oznacz moderatorów