Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Chciałem zwrócić zakupiony telewizor. Sprzedawca zgodził się na zwrot i przy tej usłudze pojawiły się problemy. Przy sposobie wysyłki wybieram Kurier DPD, gdzie wymogiem jest to, aby produkt znalazł się w poniższych wymiarach:
@Ryuqu w tej ofercie istnieje również możliwość zwrotu przed kuriera DHL, czy tam również występuje ten problem?
Niestety, ale spośród kurierów miałem do wyboru jedynie opcję kuriera DPD. Ostatecznie udało się wybrać opcję zwrotu po zmniejszeniu gabarytów o kilka cm. Niemniej wciąż nie rozumiem działania systemu ze sprzecznymi informacjami.
Dodatkowo usługa zwrotu jest płatna 20 zł, mimo zakupu poprzez Allegro Smart. Chociaż - według poniższych linków - powinna być darmowa albo płatna 5 zł. Chciałem więc zasygnalizować te problemy.
@Ryuqu podczas zgłaszania zwrotu wybrałeś podjazd kuriera na wskazany adres, a ta opcja jest dodatkowo płatna.
Niestety, ale informacji o tym także nigdzie nie znalazłem zarówno przy wybieraniu opcji, jak i w podesłanych artykułach, na które zostałem naprowadzony przez Allegro. Myślałem, że po wyborze i skutecznej reklamacji będę mógł się ubiegać o zwrot środków.
@Ryuqu przykro mi, ale formularzu zwrotu wyraźnie zaznaczone jest, która opcja zwrotu jest bezpłatna, a która dodatkowo płatna tak jak na tym przykładzie:
Jeśli więc wybrałeś opcję odbioru przez kuriera z wskazanego adresu to jest to opcja dodatkowo płatna i nie ma możliwości jej zwrotu.
@Ryuqu waga gabarytowa ... poczytaj https://www.apaczka.pl/centrum_pomocy/waga-gabarytowa-dpd/
Przeczytałem, ale chodzi mi o coś innego - o sprzeczne informacje. Dostaję informację X. Działam według niej, a potem okazuje się, że nagle są jeszcze jakieś inne aspekty brane pod uwagę. To jest dramat po stronie Allegro, które utrudnia życie.