Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Zamówiłam w sklepie meble ogrodowe. Przy zakupie mogłam wybrać sposób dostawy bezpłatny lub dopłacić do kuriera DPD. Zapłaciłam a sprzedajacy i tak wysłał mi paczki kurierem inposta. Mam źle doświadczenia z tym.dostawca i specjalnie chciałam uniknąć dostawy za jego pośrednictwem. Sprzedający nie poinformowałem mnie o zmianie. Pobrał pieniądze i wysłał i tak opcja która była darmowa. Na aukcji nadal jest możliwość wyboru sposobu wysyłki. To jawne wprowadzanie klienta w błąd. Do tego sprzedający jest arogancki i uważa że nie ma żadnego problemu w tej sytuacji
@Client:23030400 odstąp od umowy niech się teraz buja , jako powód wpisz reklamację na formę dostawy , opłaciłeś konkretnego kuriera to powinien wysłać zgodnie z Twoim wyborem .
@Client:23030400 sprzedawca nic nie ma za darmo, skoro nie był to zakup smart to sprzedawca zapłacił za InPost 🙂 ale powinien Cię uprzedzić o zmianie 😞
Szczerze bardzo wątpię, by darmowy kurier był z inposta. Allegro to coś wprowadziło właśnie po to, by wykasowywać największą konkurencję. U mnie jest to zazwyczaj właśnie DPD lub Pocztex, w niektórych regionach pewnie jakieś inne twory Allegro one typu DHL. Ale na 99% nie inpost.
Generalnie bardzo wielu sprzedawców ma bardzo złe doświadczenia właśnie z DPD, to jedna z firm z najgorszymi opiniami. Inpost póki co jest jedną z najlepszych. Choć oczywiście wszystko zależy od kuriera końcowego, w niektórych regionach może być inaczej. Sprzedawca pewnie miał takie doświadczenia i chciał wysłać pewniejszym. Za wysyłkę zapłacił, płatna jest płatna, darmowej etykiety do nie nie dostanie. Mogło też być tak, że było już po godzinie odjazdu kuriera DPD, a teraz jest straszny nacisk na szybkie wysyłki i zrobił co mógł by dotarło w terminie. Jednak nie powinien tego robić bez wcześniejszego zapytania o zgodę... W tym jest jego błąd, jednak przy realiach tego portalu najprawdopodobniej nie wynikał ze złej woli...
@Client:23030400 w sytuacji kiedy sprzedający nie ma możliwości nadania przesyłki wybranym przez Ciebie kurierem powinien poinformować Cię o zmianie. Widzę, że już prowadzisz dyskusję ze sprzedawcą, jeżeli nasza pomoc będzie potrzebna skorzystaj z opcji [poproś o pomoc allegro]