anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nieuczciwy sprzedawca Andrzej

Skalite1
#7 Wielbiciel

W dniu 25 lipca b.r. chciałem kupić WIEŻĘ SONY CMT-GP7 AM FM CD KASETA AUTOREWERS 230V 100W CZYSTY DŹWIĘK 1KL od osoby prywatnej Andrzej [edycja]. Cena wieży wynosiła 120 zł. Umówiliśmy się, że ją zabiorę 26 lipca oraz jednocześnie zapłacę. Przed wyjściem z domu, coś mnie tknęło i chciałem jeszcze raz sprawdzić cenę. Okazało się, że wież nie kosztuje już 120 zł, lecz 180 zł. Sprzedający twierdził, że taka cena była od początku. Z zakupu zrezygnowałem, gdyż sprzedawca w chwili zakupu mógł mi pokazać już tą wyższą kwotę do zapłaty. Prawdopodobnie nie pomyliłem się bo w dniu 27 lipca cena wynosiła już 280 zł, (a prawdopodobnie trafił się kolejny chętny).
Uważam, że takie osoby powinny być wykluczone za społeczności Allegro.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

drekenzes
#18 Luminarz

@Skalite1 Tak się kończą transakcje poza serwisem. Jak będziesz miał szczęście, to jeszcze sam zarobisz jakieś sankcje.

Skalite1
#7 Wielbiciel

Dopiero teraz dowiedziałem się, że tego sprzedawcę powinienem poprosić aby wstawił zapis "Kup teraz". Ale tym sposobie kupna powinna być informacja. Po czyjej stronie jest wina? Ja nigdy nie kupowałem na Allegro lokalnie.

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@Skalite1 Z ogłoszeniami to zazwyczaj są przekręty, a najlepiej kupić towar przez "Kup Teraz". Ale są i tacy, co sprzedają i oddają kasę, bo się rozmyślili. Nie jest to etyczne, ale co zrobisz, do sądu pójdziesz?

Jak nie ma transakcji w systemie, to Allegro nie pomoże.

NipponShorty
#16 Inspirator

Po niczyjej, to było tylko ogłoszenie wiec cenę mógł zmieniać co chwile, gdyby była oferta kup teraz to płacisz cenę taką po jakiej kupiłeś.

oznacz moderatorów