anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność za zwrot

YACCO1
#8 Zapaleniec#

Witam. Kupiłem dezodoranty. Przyszły nie takie i do tego data przydatności to 04.25.

Odesłałem ale za zwrot InPost musiałem zaplacić. Darmowy zwrot był tylko pocztą.

Mam Smarta.

Dostałem fakturę za przesyłkę zwrotną od Allegro. O co tu chodzi? Gdzie darmowy zwrot ? Mam nadzieję że zostaną zwrócone koszt zakupu oraz przesyłki zwrotnej.  Zwrot był z ich winy.

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Client:44052296
#21 Demiurg#

@YACCO1 za darmo miałeś pocztą bo pewnie przesyłka kurierska.. Jeżeli zgłosiłeś reklamacje to przedstaw rachunek sprzedawcy po uznanej reklamacji powinien Ci zwrócić wszystkie poniesione przez Ciebie koszty 

oznacz moderatorów

YACCO1
#8 Zapaleniec#

Powód zwrotu. Nie zgodny z zakupem 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@YACCO1 A jakie ma znaczenie skoro oznaczasz "zwrot", należy sprzedającego poinformować że to reklamcja a nie zwrot bez podania przyczyny, Składasz rekalamcję i czekasz na ruch sprzedającego.

oznacz moderatorów

YACCO1
#8 Zapaleniec#

Towar niezgodny z opisem. Taki powód zwrotu. Ale dlaczego za zwrot dostałem fakturę od Allegro?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zwrot jest płatny przez kupującego, wyjątkiem jest Smart, tu odsyłasz innym sposobem niż darmowy, a dlaczego od Allegro? skąd miałeś etykietę, kod zwrotny.

Ale jak podałeś powód zwrotu niezgodność z opisem to domagaj się od sprzedającego zwrotu kosztów odesląnia.

oznacz moderatorów

YACCO1
#8 Zapaleniec#

Mam smart. Darmowy był tylko pocztą. Etykiety normalne jak zawsze przy zwrocie. Ale faktura za zwrot od Allegro. Może sprzedając ma jaką umowę z Allegro? Magazyn?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@YACCO1 skorzystałeś z płatnej opcji oferowanej przez allegro.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Kazdy za coś płaci, zwrot to koszt kupującego.

oznacz moderatorów

YACCO1
#8 Zapaleniec#

A dlaczego tak? Wracam z ich winy i to oni powinni ponieść koszty zwrotu

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@YACCO1   Z czyjej winy?  Winę trzeba najpierw udowodnić, to nie jest takie łapu capu.

Zaraz przyjdzie LEW  i pouczy cię co powinieneś zrobić.

A skoro zwróciłeś to zapłaciłeś, teraz i tak jesteś na plusie a koszt zwrotu może od sprzedającego odzyskasz, jak dobrze problem opiszesz.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@YACCO1 w ofercie, z której skorzystałeś bezpłatny zwrot w ramach Allegro Smart jest dostępny dla tych metod przesyłki: 

Zrzut ekranu 2024-12-16 o 10.19.27.png

Zgłaszając zwrot wybrałeś Allegro Paczkomaty InPost, a ta opcja w tej ofercie jest płatna, stąd naliczyliśmy za nią opłatę na Twoim koncie. Informację o tym miałeś w formularzu zwrotu, ale prawdopodobnie ją przeoczyłeś. 

Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

YACCO1
#8 Zapaleniec#

Inne opakowanie niż na zdjęciu i inny zapach.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@YACCO1 To się reklamuje a nie zwraca!

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@br. Już napisalem, ale pisać "bzdury" potrafisz ale czytać już nie.😛

oznacz moderatorów