Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Kupiłem dezodoranty. Przyszły nie takie i do tego data przydatności to 04.25.
Odesłałem ale za zwrot InPost musiałem zaplacić. Darmowy zwrot był tylko pocztą.
Mam Smarta.
Dostałem fakturę za przesyłkę zwrotną od Allegro. O co tu chodzi? Gdzie darmowy zwrot ? Mam nadzieję że zostaną zwrócone koszt zakupu oraz przesyłki zwrotnej. Zwrot był z ich winy.
@YACCO1 za darmo miałeś pocztą bo pewnie przesyłka kurierska.. Jeżeli zgłosiłeś reklamacje to przedstaw rachunek sprzedawcy po uznanej reklamacji powinien Ci zwrócić wszystkie poniesione przez Ciebie koszty
Powód zwrotu. Nie zgodny z zakupem
@YACCO1 A jakie ma znaczenie skoro oznaczasz "zwrot", należy sprzedającego poinformować że to reklamcja a nie zwrot bez podania przyczyny, Składasz rekalamcję i czekasz na ruch sprzedającego.
Towar niezgodny z opisem. Taki powód zwrotu. Ale dlaczego za zwrot dostałem fakturę od Allegro?
Zwrot jest płatny przez kupującego, wyjątkiem jest Smart, tu odsyłasz innym sposobem niż darmowy, a dlaczego od Allegro? skąd miałeś etykietę, kod zwrotny.
Ale jak podałeś powód zwrotu niezgodność z opisem to domagaj się od sprzedającego zwrotu kosztów odesląnia.
Mam smart. Darmowy był tylko pocztą. Etykiety normalne jak zawsze przy zwrocie. Ale faktura za zwrot od Allegro. Może sprzedając ma jaką umowę z Allegro? Magazyn?
@YACCO1 skorzystałeś z płatnej opcji oferowanej przez allegro.
Kazdy za coś płaci, zwrot to koszt kupującego.
A dlaczego tak? Wracam z ich winy i to oni powinni ponieść koszty zwrotu
@YACCO1 Z czyjej winy? Winę trzeba najpierw udowodnić, to nie jest takie łapu capu.
Zaraz przyjdzie LEW i pouczy cię co powinieneś zrobić.
A skoro zwróciłeś to zapłaciłeś, teraz i tak jesteś na plusie a koszt zwrotu może od sprzedającego odzyskasz, jak dobrze problem opiszesz.
@YACCO1 w ofercie, z której skorzystałeś bezpłatny zwrot w ramach Allegro Smart jest dostępny dla tych metod przesyłki:
Zgłaszając zwrot wybrałeś Allegro Paczkomaty InPost, a ta opcja w tej ofercie jest płatna, stąd naliczyliśmy za nią opłatę na Twoim koncie. Informację o tym miałeś w formularzu zwrotu, ale prawdopodobnie ją przeoczyłeś.
Inne opakowanie niż na zdjęciu i inny zapach.
@YACCO1 To się reklamuje a nie zwraca!
@br. Już napisalem, ale pisać "bzdury" potrafisz ale czytać już nie.😛