anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

POK

emii2009
#2 Obserwator#
  • Kupiłam 2 miesiące temu buty i się rozkleiły. Chciałam reklamowac, ale sprzedający napisał że gwarancja była 2 miesiące i się skończyła. Nie mam dostępu do oferty bo ma zablokowane konto więc nie mogę tego sprawdzic. Czy Allegro może to sprawdzić ? Proponuje mi 70zl - żebym sobie sama zaniosła do szewca buty. Czy mogę się domagać odszkodowania z POK? U mnie w okolicy nie ma szewca- to zawód na wymarciu. Pozdrawiam Malgorzata
oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg#

@emii2009 rozpocznij dyskusję i złóż reklamację z tytułu rękojmi masz 2 lata ( 1 rok domniema się że wada była w produkcje a od roku do 2 Ty musisz udowodnić że wada była w dniu zakupu ) mineły 2 miesiące więc zacznij od reklamacji z tytułu rękojmi, poczekaj na decyzję sprzedawcy, już POK a jak reklamacja zostanie odrzucona bo były źle użytkowane 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Słuchaj, jak masz zablokowane konto to możesz nie odstać z POKu, odblokuj konto. Oczywiście możesz składać reklamację z tytułu rękojmi i sprzedający musi w ciągu 14dni  odnieś się do reklamacji: https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/

oznacz moderatorów