Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie czy sprzedający który wystawił cene za produkt taką i taką (99zł) i ten produkt został przeze mnie opłacony i kupiony. Poczym zorientował się że cena jest niska. Podwyższył ją. A ode mnie domaga się bym zrezygnował zakupionego produktu.ma do tego prawo.
@acan80 rezygnacji nie może od Ciebie wymagać , ale jeśli cena pierwotna była rażąco niska i została ustalona pomyłkowo może odstapić od obowiązku wydania rzeczy .
@acan80 Nie może domagać się rezygnacji ale ma prawo odstąpić od realizacji umowy jeśli cena jest wynikiem błędu oraz różnica pomiędzy ceną zakupu a standardową rynkową jest znaczna (np. 99 zł zamiast 999 zł)
Jeżeli była to licytacja, to nie można powołać się na zbyt niską cenę osiągniętą w jej trakcje. Taki jest już urok licytacji, a zabezpieczeniem przed sprzedażą poniżej określonej ceny, jest cena minimalna.
@pecela W przypadku licytacji tak.
@acan80 Nie może żądać zrezygnowania z zakupu od Ciebie, może zwrócić Ci śrdoki, wówczas pozostanie pogodzenie się z tym albo sąd, zrezygnować każe Ci bo wówczas nie wystawisz komentarza i nie możesz otworzyć dyskusji, nie rezygnuj jak nie chcesz.
Po dłuższej obserwacji tego zamówienia sprzedający zmieniał cenę aż dwukrotnie, cena produktu była 99 zł.za którą zakupiłem produkt.po paru minutach zmienił na 3 899 zł.za ten sam produkt kupiony. Minęły 4 godziny ponownie zmienił cenę produktu na 10 899 zł. Wciskając kit mi o jakimś błędzie systemu. Odrazu widać że było to celowe działanie z jego strony.
@acan80 cóż napisz jaki to produkt to bedzie można coś wiecej powiedzieć bo nawet różnica między 99zł a 3899 to ogromna różnica. ( a 10899 to jeszcze większa) póki co nie wiemy jaki to produkt i jaka jest cena rynkowa.
Jeśłi jest tak duża różnica cenowa być może sprzedający ma prawo na podstawie art 84 KC uchylic sie od skuktów umowy i odstąpic od realizacji zamówienia.
Ale najpierw muusimy wiedziec jaki to produkt i jaka jest jego rzeczywista rynkowa wartość
kupiłeś KuKirin G4 Max 3200W 60V 35.2AH 95KM Elektryczny wózek składany, a sprzedający NiceEbike otrzymał Twoją wpłatę.
Twój zakup: opłacony
z dnia 21 sierpnia 2024, 11:57
od NiceEbike
KuKirin G4 Max 3200W 60V 35.2AH 95KM Elektryczny wózek składany
(16042105778)
99,00 zł
@acan80 ewidentna pomyłka w cenie o kilkaset %
@acan80 ewidentny błąd , nie sądziłeś chyba , że ten sprzęt / nowy !! / kupisz za stówkę .... tak nawiasem zapytam czy ta cena nie wydawała Ci się porażająco niska ?
@acan80 chiński sprzedawca więc różnica w cenie i tak nie ma znaczenia, nic nie zrobisz.
@acan80 niestety ceny rynkowe tych pruduktów to rzeczywiście 3-10 tys . Wiec cena 99 byla ewidentną pomyłka cenową łatwo zauważalną dla kupującego ( prodykt był wystawiony jako nowy a cena wynosiła 1-3% ceny rynkowej wiec bardzo łatwo było to zauważyc) i w tym przypadku sprzedający może sie powoływać na art 84 KC i nie musi sie wywiązać z umowy.
Wiem o tym ale sprzedający powinien po rozpoznaniu pomyłki dać cenę adekwatną do ceny rynkowej. A nie bawić się nią kilka krotnie (×5) dniem dzisiejszym.
@acan80 tak naprawde sprzedający może zmieniac ceny kiedy zechce. O ile oferta za1% wartości to moze być pomyłka cenowa to mysle że jeśłi wystawiłby ten produkt za 3-4 tys już nie mógłby sie powoływać na bład cenowy poniewaz nei byłby on latwo dostrzegalny przez kupującego. Natomiast działając na zasadach wolnego rynku to jeśli znajdzie chętnego za 10 tys to czemu miałby nie sprzedac?
A swoją drogą myśle że jeśli to chinczyk i nie zna cen to po prostu troche strzela i tyle. Sam w googlach ( nie zagłebiając sie w szczególy tylko wklejając nazwe którą podałeś) znalazłem rozbieżności cenowe 3-10 tys. Wiec ktos po prostu sam może nie wiedzieć ile produkt kosztuje w Polsce a wklejając a google ma różne ceny. Jesli do tego nie zna języka...... to mamy to co mamy.