anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z darmowym zwrotem przez paczkomat (sprzedawca wysłał paczkę kurierem)

Client:81052907
#1 Nowicjusz#

Witam. Chciałam bezpłatnie odesłać paczkę którą zamówiłam z dostawą do paczkomatu. Sprzedawca jednak wysłał paczkę kurierem GLS. Po kontakcie ze sprzedającym w sprawie zwrotu dowiedziałam się że paczka  (35x97x17cm) nie zmieściła się w paczkomacie więc wysłali kurierem i chcąc ją zwrócic muszę odesłać na swój koszt. Czy mimo wykupionej usługi smart mają prawo robić ludzi w balona?? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Skoro zakup w Smarcie to masz darmowy zwrot, poproś tu a pomogą: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

taki rozmiar przesyłki nie wjedzie do paczkomatu

co ma wykupienie usługi smart do robienia ludzi w balona?

jako kupujący masz podane wszystkie przewidziane prawem informacje w tym

regulamin działania inpostu

smart dotyczy usług allegro nie sprzedawcy - więc kto tu kogo robi w balona?

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@Client:81052907 

Jak chciałabyś wykorzystać ew. bezpłatną etykietę na zwrot paczkomatem - w sytuacji gdy rozmiar przesyłki przekracza wymiary największej skrytki w paczkomacie ?

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów

majster_man
#14 Krzewiciel#

Jak nie chcesz zwracać to nie kupuj. Nieprzemyślane zakupy i zwroty powiększają tylko zmiany klimatyczne. Wiesz ile energii to kosztuje żeby ten towar przejechał się do Ciebie i z powrotem?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:81052907 dziękuję, że do nas napisałaś. Tak jak wskazała Alina w osobnej wiadomości w sprawie nr 25269839 podaj proszę wymiary paczki i sposób jej zapakowania (np. folią), oraz informacje, które znajdziesz na etykiecie z pierwszej paczki:
- orientacyjną wagę paczki
- adres do odbioru przesyłki
- telefon kontaktowy dla kuriera
- dzień, w którym kurier może przyjechać.
Po otrzymaniu tych danych, doradca zamówi kuriera i prześle Ci mailowo etykietę nadawczą.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów