anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przedłużyłam usługę Allegro Smart chcę zrobić zakupy a tu mam doliczną kwotę za dostawę, Dlaczego?

alciaw28
#1 Nowicjusz#

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mdrogeria
#21 Demiurg#

@alciaw28 możliwości są 4

1. smarta masz na innym koncie 

2. oferta - y nie są oznaczone ikoną smart 

3. forma dostawy nie jest oznaczona ikoną smart 

4 progi dla OwP 45zł , kurier 65zl 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Bo mogłeś korzystać do 3.07 Teraz musisz wykupić sobie

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@alciaw28 Cześć, potwierdzam, że Allegro Smart! jest aktywne na Twoim koncie. Podaj numer oferty, w której chcesz zrobić zakupy. Zaraz się wszystko wyjaśni 🙂

oznacz moderatorów

alciaw28
#1 Nowicjusz#

ROLETA WEWNĘTRZNA FRESCO GŁADKA szer. 68 dł. 225cm

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@alciaw28 W tej ofercie sprzedający nie udostępnia Smarta (oferta nie jest oznaczona Smartem)

ko_alka_0-1689094929870.png

Gdyby była, to przy cenie widziałabyś ikonę Smarta (jak poniżej): 

ko_alka_1-1689094987425.png

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

No dlatego, ze jeszcze sprzedający musi go udostępniać. Coraz więcej z niego rezygnuje z różnych powodów jak:

- bezzwrotne dopłaty do wysyłek, bez smart jest zwykle taniej. 

- konieczność przymusowych wysyłek kurierami i do punktów, nie każdy ma czas latać obecnie do 3 punktów, a od 20 do 5ciu punktów. 

- klient obciął gwiazdki wiec sprzedający stracił możliwość wysyłki smartem, tak małą firmę i jedna gwiazdka mniej potrafi załatwić.

- sprzedający ma zwyczajnie dojść obsługi zamówień, kupionych tylko po to by sobie pooglądać. To generuje masakryczne koszty. 

Od 20 sprzedających ze smartem prawdopodobnie będzie mniej. Bo oburzenie na dodatkowe przymusowe metody dostawy jest ogromne, a kurierzy i bez bezsensownego 2x częstszego podjeżdżania nie wyrabiają.

Swoja drogą dziwne, ze przedłużasz, a do tej pory z regulaminem oferty się nie zapoznałaś....

oznacz moderatorów

alciaw28
#1 Nowicjusz#

ok, dziękuję

oznacz moderatorów