anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłki docierają do innych automatów niż wybrany inpost paczkomat.

spadam5
#1 Nowicjusz

Dzień dobry, Chcę poruszyć problem który zdarza się po raz kolejny przy zamówieniach: Wybieram praktycznie zawsze jeden ten sam paczkomat inpost - mam do niego 50 metrów, nie muszę do niego jechać autem itd. Kiedyś jeden sprzedawca nie miał paczkomatów inpost tylko Orlen paczka - jednorazowo i niechętnie skorzystałam z tej usługi. Do tego automatu paczkowego mam daleko i muszę jechać samochodem. 
Od tego czasu często zdarza się że paczki docierają do tego automatu orlenu, zamiast wybranego mojego paczkomatu. Gdyby to się zdarzyło raz to uwierzyłabym w moją pomyłkę. Ale zdarza się to regularnie, średnio co trzecie zamówienie trafia do orlenu zamiast inpost paczkomat.
Wiem że inpost jest firmą konkurencyjną dla allegro boxów, natomiast takie umyślne zmienianie adresu odbioru jest nieakceptowalne, tym bardziej że nie ma żadnej informacji od Allegro o zmianie adresu dostarczenia. Już nie wspominając że kilkukrotnie stałam jak głupia przed moim paczkomatem wpisując 4 razy kod który był do zupełnie innego automatu.
Dlaczego coś takiego się dzieje i co Allegro planuje z tym zrobić?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@spadam5 sam se odpowiedziałeś, allegro podpowiada swój automat Allegro Delivery, musisz przed każdym zakupem klikać zmień i zmieniać na InPost inaczej będziesz latał po innych maszynach 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

spadam5
#1 Nowicjusz

Proszę przeczytać jeszcze raz ze zrozumieniem - wybrałam paczkomat i sprawdzałam po zamówieniu że jest to paczkomat i tak, był to prawidłowy paczkomat.

Tak jak mówię, jeden raz bym uwierzyła że to mój bład, jeżeli to jest co chwilę to jest to umyślna praktyka. Zresztą UOKIK bada tą sprawę także nie tylko ja mam z tym problem.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak bywa również przy ponowieniu płatności, może płatność nie przeszła i potem już nie sprawdziłeś... Jeśli to nie to Allegro weszło na nowy poziom robienia na złość, w sumie wszystko możliwe. Za mało tu obecnie kupuję, żeby czegokolwiek pewną być...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@spadam5 

Kontynuować 🙂

oznacz moderatorów