Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam nietypową sprawę, a mianowicie firma DHL 4 razy ponawia, bezskutecznie, dostarczenie zakupionego towaru. W/g prawa UE oraz przepisów firmy DHL, rekompensaty za niedostarczony towar może domagać się właściciel. Towaru nie otrzymałem więc nie jestem właścicielem. DHL wysyła mi e-maile o dostarczeniu 4 razy z rzędu a ja czekam na odebranie przesyłki. Wygląda na to, że zamiast dostarczyć przesyłkę, ktoś robi kilometrówki, a mnie przetrzymuje, tracąc mój czas. Jakie szansę mam na rekompensatę za mój stracony czas oraz za to, że w między czasie wygasł mi SMART, więc zamawiając niedostarczony towar u innego dostawcy będę musiał opłacić dostawę ekstra?
@grzegorzk141 jesteś łaścicielem na podstawie umowy kupna sprzedaży od chwili kliknięcia kup teraz i zapłacenia przez allegro
@grzegorzk141 to złóż reklamację albo sam albo napisz do sprzedawcy.
@grzegorzk141 podaj numer przesyłki lub zamówienia. Interweniujemy w sprawie Twojej paczki.
OK. Dostaję oto taki e-mail z danymi:
Twoja paczka od ALLEGRO SP. Z O.O. PO 4100123240 o numerze: 29171470584 nie będzie dziś dostarczona. Przepraszamy Cię za opóźnienie. Spróbujemy ja doręczyć w kolejnym dniu roboczym.
Otrzymasz ponowne powiadomienie, gdy kurier pobierze przesyłkę do doręczenia.
@grzegorzk141 otrzymałam informację, że dziś pomiędzy godziną 14.00 a 16.00 powinna nastąpić próba doręczenia Twojej przesyłki.
Chroń mnie Panie przed DHL. po pięciokrotnym anonsowaniu dostawy zakup dostarczony. Ja już zdążyłem zgłosić rezygnację z zakupu. Szybciej do mnie dochodzi przesyłka z Chin. Tragedia.
Odszkodowanie za opóźnienie w doręczeniu przesyłki powyżej gwarantowanego terminu doręczenia, przysługuje nadawcy. Zgodnie z prawem jest to dwukrotność opłaty za jej nadanie.
Jeżeli chodzi o termin gwarantowany, to w DHL eCommerce, wynosi on 14 dni, chyba że cennik lub umowa stanowią inaczej.
I teraz cennika DHL eCommerce dla nadawców prywatnych określa termin gwarantowany na dwa dni robocze (usługa standardowa) lub na następny dzień roboczy (usługa premium). Natomiast w cenniku dla firm, brak jest takich zapisów.
A jeżeli chodzi o termin doręczenia podawany przez Allegro, to jest to termin przewidywany na podstawie statystyk. Nie uwzględnia on nawet terminu wysyłki, który ustawił sprzedawca.