anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sens posiadania Osobiste konto w nowej polityce Smart Allegro Family

BCNorby
#7 Wielbiciel#

Jaki jest sens posiadania osobistych kont skoro wyłączono Smart w Allegro Family? Przecież skoro nie ma dzielenia się usługą Smart w Allegro family to posiadanie osobistego konta czyli tak jak jak było przez lata do tej pory jest baz sensu.

Naprawdę nie trzeba być geniuszem aby zrozumieć że wyłączenie Smart dla bliskich spowoduje brak sensu posiadania osobistych kont czyli tak jak było do tej pory oraz potencjalny odpływ wieloletnich użytkowników. I po co Smart Family skoro nie można korzystać ze Smart jak do tej pory? Jaki jest sens tego rozwiązania skoro trzeba występować o prośbę na zakup. To już lepiej zamknąć swoje konto i korzystać z konta żony, albo założyć jedno wspólne rodzinne. Jak będę chciał coś kupić to wyśle się link do zakupu a osoba ze Smart kupi.

Dla przykładu. Miałem zrobić kilka zakupów, między innymi prezenty dla żony korzystając z jej Smart, tak aby była niespodzianka. I do tej pory nie musiałem wysyłać żadnej prośby. A teraz co? Będzie widzieć co jej kupuję.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BCNorby w takiej sytuacji jeśli chcesz kupić prezent i nie chcesz, aby głowa rodziny się o tym dowiedziała, najlepiej wykupić swojego Smarta na własnym koncie.
Posiadanie osobistego kota wciąż ma sens i jest zgodne z naszym regulaminem, ponieważ:
"Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać Konta innym osobom, z wyjątkiem udostępnienia Konta Firma osobom należycie umocowanym przez Użytkownika do działania w jego imieniu".

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

BCNorby
#7 Wielbiciel#

Czyli kolejny Smart w domu i kolejne wydatki. Kompletny bezsens. Dokonałem już zakupu na innym portalu. Najprostsze rozwiązanie. Nie zarobiliście.

"Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać Konta innym osobom, z wyjątkiem udostępnienia Konta Firma osobom należycie umocowanym przez Użytkownika do działania w jego imieniu".

Najwyraźniej będziecie zmuszać wieloletnich i stałych klientów do omijania regulaminu. No cóż...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@BCNorby Odpowiedź, do niczego jest nie potrzebny, moderacja pisała że myślą o zlikwidowaniu tego.

oznacz moderatorów

BCNorby
#7 Wielbiciel#

Chcą zlikwidować konta osobiste czy allegro smart? Nie bardzo zrozumiałem odpowiedź.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@BCNorby przecież to takie proste , przy dynamicznie rosnących kosztach prowadzenia działalności allegro jak każda firma szuka grosza, windowanie prowizji skutkuje tylko zwyżką cen , a za tym idąc spadkiem konkurencyjności portalu , koszty jej podniesienia są coraz większe czyli ostatecznie muszą głębiej zaglądać do kieszeni klientów .

oznacz moderatorów