anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart zniknął z każdej oferty.

MAMY ROZWIĄZANIE!
eXao
#1 Nowicjusz

Kontakt allegro jak zawsze poniżej jakiegokolwiek poziomu, nie czytają, wypisują jakieś bzdury nie związane z pytaniem.

Cały czas mam Smart, głównie z myślą o kupujących. Ostatnia sprzedana rzecz w grudniu, wysyłka za 0, nadaj bez etykiety, wszystko działa.

Parę dni temu sprzedała się kurtka, coś mi nie pasowało, brak informacji o nadaniu bez etykiety, sprawdziłem ofertę i zauważyłem, że wszędzie, w każdej wystawionej pomimo posiadania Smart, zniknęła wysyłka za 0 zł.

Czyżby to miało związek z ostatnimi zmianami? 

Musiałem wszystko na nowo dodawać.

Z kupującym też mam problem, dogadać się nie mogę, a nie zamierzam wysyłać nic, skoro na koncie jest Smart opłacony żeby była wysyłka za 0, a Allegro sobie to wyłącza wedle własnego uznania.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
eXao
#1 Nowicjusz

Smart jest aktywny do 11.08.2026, zamiast iść w zaparte i wypisywać bzdury, to przyznajcie że nie macie pojęcia co robicie, albo mi cofnijcie prowizje za kurtkę, to nadam normalnie inpostem i załatwione. 

Szkoda też, że nie było jakiejkolwiek informacji na mailu w stylu "Dzień dobry, w związku ze zmianami Smart, wyłączyliśmy Ci wszędzie wysyłki za 0 zł, bo tak".

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Bez urazy ale w ogóle nie wiesz co robisz z tego co widzę i skończy sie to dla Ciebie blokadą. Nie masz najmniejszego pojecia o opcjach, z których korzystasz lub nie. 

Po 1-wsze klient zapłacił Ci za przedmiot!!!. Jak nie było smarta to zapłacił również za dostawę i należy wysłać albo kupił z odbiorem osobistym i należy się umówić na odbiór!. Unikanie wysyłki skończy się blokadą konta i zwrotem kasy dla kupujacego z ochrony Allegro. A odblokowanie konta trwa tygodnie - miesiące, a czasem nie następuje nigdy.

Po 2-gie weź ogarnij jak działa smart na lokalnym, różne rzeczy tu czytałam ale chyba mniejszej wiedzy na tym forum w pytaniach nigdy nie widziałam. 

1. Co z tego, ze masz smart? Do tych wysyłek to obie strony go muszą mieć. Jak klient nie ma smarta to płaci za wysyłkę. Wypłacasz sobie tę kasę razem z kasą za towar, a Allegro dolicza Ci tę kwotę do salda prowizji!

2.  Połowę ofert masz z taką dostawą:

Dostawa

• Odbiór w punkcie: Paczkomaty 24/7 InPost - przedpłata

15,00 zł
  • Odbiór osobisty - przedpłata
    0 zł
  • Odbiór osobisty - płatność przy odbiorze

A smart na lokalnym jest obecnie tylko z tą "Allegro Paczkomaty InPost". W tych ofertach nie masz prawa mieć smarta!

3. W grudniu działał Ci smart, a teraz nie. Wyjaśnienie jest proste. Dawniej na lokalnie był jeszcze smart z wysyłką one box. Zgaduję, ze miałeś to w tych ofertach ustawione. Potem Allegro wyłączyło dostawy one box na lokalnym. Nie ma w ofertach dostaw smart czyli Allegro Paczkomat Inpost to nie ma w ofertach wysyłki smart. Proste jak drut...

A wysyłka bez etykiety działa. Tyle że przy opcji Allegro Paczkomat Inpost. Tam wybierasz czy chcesz etykietę czy kod!

#12 Orędownik

Trudno zrozumieć o co Ci chodzi, ale może pomogę. Jak popatrzyłem na niektóre Twoje oferty to jest wpisany koszt wysyłki paczkomatami = 0 zł, czyli po prostu udostępniasz wszystkim kupującym darmową wysyłkę niezależnie od smarta. Pojawia się wtedy ten zielony znaczek "dostawa za 0 zł". Aby kupujący miał wysyłkę za 0 zł tylko w ramach wykupionego smarta, koszt wysyłki paczkomatem musi być wpisany jako 10,95 zł, a nie 0 zł.

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@eXao ogólnie oferty masz oznaczone smart. Może jest tak jak pisze @firmakrzak źle ustawiony cennik.

oznacz moderatorów
eXao
#1 Nowicjusz

Ciekawe, bo ja tylko lokalnie mam oferty, zwykłe konto i zawsze ustawiałem na 0 wysyłkę Smart i działało, bo to jest Smart, w ramach tego mam tam 5 czy ileś wysyłek za darmo (ode mnie), a po przekroczeniu można dopłacić. Przynajmniej do grudnia tak było.

To jest info z grudnia z ostatniej sprzedaży.

Sprzedajesz ze Smart! 0,00 zł

Jesteś SMART! Sprzedajesz bez kosztów dostawy, niezależnie od rozmiaru paczki.

Mi chodzi o to, że Smart jest na koncie cały czas, ale zniknął z każdej ofert, wszędzie był InPost ustawiony. Musiałem tam gdzie 45+ zł dodawać ponownie.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Widocznie pomyliłeś Inposty. Ostatni raz spróbuję i muszę iść. Porównaj  swoje dostawy z tych 2-óch ofert i zobacz te za pobraniem smarta nie mają, te normalne mają... Nie wiem co miałeś w grudniu. jak nie ona to sam musiałeć nie te paczkomaty dać...

I jasne, ze do sprzedaży bez Allegro Paczkomat Inpost nie dostaniesz kodu. tylko do tej jednej opcji wysyłki daja kod lub etykietę, reszta wysyłek we własnym zakresie....

Screenshot_11.pngScreenshot_10.png