anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie odebrał zwrotu SMART o przesyłka wraca do mnie. Co zrobić?

slmat
#8 Zapaleniec#

Witam,
co zrobić jeśli sprzedający nie odebrał zwrotu i wraca on do mnie (Poczta Polska)?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

@slmat nie odbieraj , po odstąpieniu od umowy towar należy do sprzedawcy , ważne tylko czy odstąpienie zrobiłeś w sposób skuteczny .

oznacz moderatorów

slmat
#8 Zapaleniec#

Zgłosiłem w SMARcie i wysłałem tak jak Allegro kazało

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@slmat czyli nie odbieraj , jeśli to Poczta to naliczą opłatę za zwrotkę , niemniej dobrze by było skontaktować się ze sprzedawcą .

oznacz moderatorów

slmat
#8 Zapaleniec#

Sprzedawca nie jest skory do szybkiego odpowiadania niestety 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@slmat nie martw się , to jego problem , napisałeś wiadomość , Twoja rola się skończyła , teraz krok należy do niego jak chce odzyskać towar , nie zapomnij upomnieć się o zwrot środków po 14 dniach od zgłoszenia zwrotu  .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@slmat zgodnie z prawem, jak skutecznie odstąpiłeś, odesłałeś, sprzedawca ma 14 dni na zwrot kasy od odstąpienia, może się wstrzymać do otrzymania paczki lub otrzymania potwierdzenia nadania, wyślij mu potwierdzenie nadania, niech reklamuje i szuka paczki, Twoja rola się skończyła 😄 

Art. 32 . 3. Jeżeli przedsiębiorca nie zaproponował, że sam odbierze towar od konsumenta, może wstrzymać się ze zwrotem płatności otrzymanych od konsumenta do chwili otrzymania towaru z powrotem lub dostarczenia przez konsumenta dowodu jego odesłania, w zależności od tego, które zdarzenie nastąpi wcześniej.

________
Κώστας
oznacz moderatorów