Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiona część jest wadliwa ( PÓŁ ROKU UŻYTKOWANIA),postanowiłem ją odesłać do reklamacji. Sprzedawca odmawia przyjęcia paczki ,ponieważ kupiłem to na fakturę i twierdzi że nie ma rękojmi ani gwarancji,kupując na fakturę jako przedsiębiorca!!??
Mam tylko telefon i adres do sprzedawcy ,brak email, aby temat dokładnie mu wyjaśnić.
Proszę o pomoc.
@autowulf Napisz mu, ze od wad ukrytych nie da się wyłączyć rękojmi 😄 Poczytaj KC 😉
Sprzedawca pouczył mnie ,że nie mam rękojmi a gwarancji nie dostał od dostawcy.
@autowulf Przeczytaj sobie dokładnie od art. 556 do art. 576 k.c (tylko najnowsze wydanie) i przeanalizuj do swojego przypadku. Możesz też poszukać wykładnię tych przepisów aby je lepiej zinterpretować.
Sprzedawca nie musi się z Tobą zgadzać jak to zwykle bywa ale w sądzie moim zdaniem powinieneś wygrać jeśli chodzi o wyłączenie rękojmi, która nie wyłącza wad ukrytych do roku czasu od nabycia czy wykrycia, jakoś tak. Musisz tylko udowodnić wadę ukrytą, też poczytaj co oznacza wada ukryta i jak ją interpretować w Twoim przypadku.
autowulf i ma rację . Rękojmia wyłączona dla przedsiębiorców . Jeśli produkt ma gwarancję producenta tylko z nim możesz dochodzić swoich praw .
Jeśli zakup nie miał dla ciebie zawodowego charakteru, to mimo zakupu na firmę, będziesz traktowany jak konsument.
Client:58025408 tak jest od nowego roku i tylko dla firm jednoosobowych . Opisana trnsakcja odbyła się pół roku temu .... czytaj .
@autowulf Otwórz spór i poproś o pomoc Allegro; https://allegro.pl/dyskusje/nowa
Jeżeli nie możesz już otworzyć sporu, poproś o pomoc Allegro przez ten formularz; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5... Zadziała podobnie jak spór, sprzedawca otrzyma odpowiedni komunikat.
To nie jest tak, że kupując na firmę nie masz żadnego prawa do reklamacji.
Poza tym aukcja była nieregulaminowa - w warunkach reklamacji nie można podawać warunków gwarancji, od tego jest zakładka Gwarancja.
taaa... allegro się wypnie bo rękojmia jest wyłączona , a gwarantem jest producent bądź imorter .
taaa.... allegro zawsze się wypina, tylko później płaczecie, gdy zadziała POK.
Poza tym. "zabieram zabawki i wychodzę". To po co wracać oknem?