Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Daj link, może to nie był smart tylko wysyłka na koszt sprzedajacego.
@mirekkom Powody mogą być różne, na przykład minął 14 dniowy termin zwrotu.
Czy jest jakaś nagroda w tej zgadywance?
@br. Gdyby minął, to pewnie w ogóle by się formularz nie pokazał
@mirekkom Pewnie nie w Smart, a po prostu za darmo i metoda to Kurier DPD, a nie Allegro Kurier DPD.
W zwrotach dla Kurier DPD dotyczy zwrot- pozostałe metody dostawy, a Allegro Kurier DPD jest oznaczone - Kurier DPD.
Jak dla mnie to pewnie ktoś spojrzał na Kurier DPD, który był zaznaczony jako darmowy, a nie na pozostałe metody dostawy, które są pewnie jako zwrot na koszt kupującego.
Czekam na więcej informacji odnośnie metody dostawy, która się wyświetla.
1 to że ty masz smarta nie oznacza że sprzedawca udostępnia smarta
2 to że ty masz smarta nie oznacza że sprzedawca udostępnia smarta i oprócz niego od kwoty x którą ten tv spełnia udostępnia inna metodę dostawy za darmo
3 wybierasz inną metodę odesłania niż darmowa smartowa
DPD Towary wykluczone z transportu to także przedmioty o nietypowych wymiarach i wadze, takie jak silniki, skrzynie biegów, akumulatory oraz duże telewizory i monitory (o przekątnej ekranu powyżej 37 cali).
@mirekkom Będzie to wysyłka własna więc w przypadku uszkodzenia telewizora powyzej 37cali zostaniesz bez pieniedzy i bez telewizora
Najlepiej będzie zwrócić telewizor osobiście
Telewizor dostarczył kurier sprzedawcy /Max Elekro/. Niestety okazało się, że telewizor miał mieć funkcję sterowania głosem jak w opisie zapewniał sprzedawca na swojej stronie i na stronie Allegro. Niestety tej funkcji nie ma ten telewizor, więc zostałem wprowadzony w błąd przez sprzedającego. Złożyłem u niego reklamację, na którą muszę czekać 14 dni, a wówczas przestanie mnie obowiązywać zwrot towaru nawet bez podania przyczyny. Dzisiaj mija 5 dni.
@mirekkom jaki ustawiłeś powód w formularzu?
Wybrałem powód "Towar inny niż zamówiony"
Teraz ta oferta na Allegro jest już bez Smarta
Czyli Ty nie reklamujesz, a odstępujesz od umowy ( nie możesz reklamować nawet towaru, do którego zostało złożone odstąpienie) . To jest powód odstąpienia, więc to jest nadrzędne.
Tak Ja wcześniej bezpośrednio u sprzedawcy zareklamowałem telewizor, że nie posiada funkcji opisanych w ofercie. Niestety jak dowiedziałem się, że oni nie spieszą się z udzieleniem mi odpowiedzi, to zdecydowałem się odstąpić od umowy i zwrócić towar. Wydaje mi się, że nawet gdybym nie kupił tego telewizora z Allegro Smart, to ze względu, że zostałem wprowadzony w błąd przez sprzedającego co do funkcji jakie posiada ten telewizor, powinienem im towar odesłać na ich koszt. Gdybym zrezygnował bez podania przyczyny, to ja powinienem zapłacić za zwrot. Natomiast w tym układzie odesłanie winno być na koszt sprzedającego, gdyż mnie po prostu oszukał!!
@mirekkom gdybyś reklamował, to sprzedający poniósł by koszt przesyłki zwrotnej, natomiast przy odstąpieniu od umowy, to Ty ponosisz te koszty
Ja reklamowałem, ale nie doczekałem się odpowiedzi. Zwracam, bo towar jest niezgodny z opisem a nie dlatego, że odstępuje od umowy bez podania przyczyny, więc dlaczego mam ponosić koszty, skoro to sprzedający sprzedał mi towar niezgodny z opisem, który to opis przedstawił w ofercie sprzedaż?
@mirekkom bo tak stanowią przepisy, mogłeś złożyć reklamację i poprosić o zwrot gotówki, jeśli sprzedający nie miał tego telewizora na stanie, to odebrał by telewizor na własny koszt i oddał by kasę, jak by nie oddał, to dostał byś kasę z AOK, ale Ty zgłosiłeś zwrot i zgodnie z prawem masz obowiązek oddać ten telewizor w ciągu 14 dni, bo nie jest już Twoją własnością
O czym Ty piszesz!!!
@mirekkom możesz podać numer zamówienia?
Gdzie znajdę ten numer zamówienia?
@mirekkom Na przykład w potwierdzeniu złożenia zamówienia na mailu.
W zakładce zakupy.
To jest taki ciąg liter i liczb a45dh3-dg4646d- itd.
Numer oferty 18056630953