Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, chciałabym uzyskać odpowiedź, w sprawie.
Moja mama (właścielka danych konta allegro) zmarła, w związku z tym chciałabym wiedzieć, czy jest jakaś możliwość zmiany danych na mnie (córka). Jeśli nie, to co wtedy z pakietem smart, ktore jest na koncie?
@JuLc Skontaktuj się z pomocą, tu nie wyjaśnisz takich rzeczy: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
@JuLc Tak jak napisała Paula nie ma możliwości przejęcia konta prywatnego, każdy ma swoje osobiste konto i za to co na koncie sam odpowiada. Ty możesz sobie założyć lub masz swoje konto i też nikomu nie będziesz mogła go przekazać.
Jeśli chodzi o niewykorzystany smart sprawa jest bardziej skomplikowana. Teoretycznie kiedy już przeprowadzisz postępowanie spadkowe masz prawo ubiegać się o niewykorzystany smart od Allegro jako spadkobierczyni. Tylko zastanów się czy warto.
Zasada jest taka że dopóki nie masz przyznanego spadku nie odpowiadasz w żadnym stopniu za długi osoby zmarłej, ale nie masz jednak żadnych praw do wykrytych nadpłat czy innych depozytów (konta bankowe)
Nie płacisz więc rachunków za długi na Allegro za abonament telefoniczny, telewizję itp... Wszystkie te instytucje trzeba zawiadomić o zgonie, trzeba wysłać skan aktu zgonu jako załącznik.
Za prąd, gaz radziłbym zapłacić bo mogą wyłączyć, ale z dniem zgonu radziłbym spisać liczniki i udać się do włąściwych biur żeby przepisać umowę na siebie.
Dopiero po oficjalnym uprawomocnieniu się spadku te instytucje mogą się upomnieć o zaległe opłaty, wiem że T-mobile oraz Plus umarzają bez żadnych konsekwencji. Podejścia Allegro i innych firm nie znam.
Załączam słowa ubolewania , moje kondolencje
Jeśli chodzi o konta bankowe, to sprawa wygląda trochę inaczej. Mogła zostać ustanowiona dyspozycja wkładem.