Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Muszę zwrócić zakupiona pościel,w opisie przedmiotu podano 160 x200 ,w rzeczywistości jest to 155 x200. Zostało to przemierzane,taki rozmiar widnieje też dr facto na opakowaniu.Sprzedawca poinformował mnie że nie przyjmuje zwrotu z paczkomatu. Czy może tego nie zrobić? Mam wykupiona usługę Smart,w zakładce zwroty u sprzedawcy nie ma słowa o braku zwrotu paczkomatem. Przeciwnie ,jest ona dostępna i określona jako darmowa. Sprzedający nie odpowiada, oprócz ww.,nie określił również innego sposobu zwrotu. Czy ma prawo odmówić zwrotu i czy mogę wysłać zwrot?
Jak masz zakup ze Smartem to zwracasz zgodnie z tym co masz napisane w zakładce "Moje zakupy" zwroty, sprawdź: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione generujesz kod zwrotu i odsyłasz reszta Cię nie obchodzi, udokumentuj pakowanie itd, ponieważ mogą być problemy!
jesli dostawa była do paczkomatu, to zwrot jest kurierem
A dlaczego?
zawsze tak mam że kurier inpostu mi przywozi zwrot
Tak, ale kupujący ma problem z nadaniem, a Ty piszesz że odwozi Ci kurier jako sprzedającemu.
to pewno jak wygeneruje zwrot do dostanie nr zwrotu, nada w paczkomacie, a kurier dostarczy sprzedajacemu. Ja bym tak nadał i nie dyskutował ze sprzedającym
@LEW433 kupujący nadaje w paczkomacie, ale sprzedający otrzymuje paczkę na adres firmowy, czy też podany do zwrotów. Tak trudno to zrozumieć, nie ma czegoś takiego jak zwrot do paczkomatu, no chyba, że ktoś to prywatnie ustali, wszystkie zwroty inpost idą na adres i są dostarczane przez kuriera pod drzwi.
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Sprzedający upiera się że z paczkomatu nie odbiera. Nie wiem czy jakimś cudem on nie wie że jemu przywozi to kurier z paczkomatu czy też celowo utrudnia próbując wymóc na mnie nadanie na adres. Mogę to oczywiście zrobić z poziomu aplikacji InPost ale mając darmowy zwrot paczkomatem dlaczego mam to robić. Allegro wygenerowało kod,w mejlu mam info żeby nadać w dowolnym paczkomacie zwrot i tak zrobię.
@josefina8 pewnie się nie dogadaliście, pisząc czy rozmawiając o zwrocie paczkomatem, pewnie myślał że chcesz nadać do paczkomatu 😄 tak Ty nadajesz w paczkomacie a sprzedawca dostaje do firmy kurierem 😉
Ja też z paczkomatów nie odbieram, ile to czasu latać po każdy zwrot więc się nie dziw na taka reakcję, nadaj normalnie przez stronę allegro jako zwrot i sprzedawca dostanie na adres podany w zwrotach 🙂
Tak,możliwe że jakieś nieporozumienie. Ja zgłupiałam bo poinformowałam o konieczności zwrotu i że odeśle zwrot paczkomatem,mając Smarta itp ,itd.,na co otrzymałam info że z paczkomatu nie odbiera. Tak czy siak zwrot poszedł przez Allegro. Jeszcze raz dzięki ☺️