anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot produktu

rokstone
#1 Nowicjusz

Dzień dobry, chcę zwrócić produkt zakupiony ze smart. Po rozpoczęciu procedury pokaza ły się je4dynei opcje płatne (łącznie z inpoost). Zapłaciłem za zwrtot, jednak po powrocier do aukcji okazało się, że zwrot powinien być darmowy. Jak mam uzyskać zwrot pieniędzy wydanych na opłatę inpost? 

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Daj link do oferty. Sprawdzimy.  Jak zapłaciłeś to raczej nie odzyskasz. Moim zdaniem pomyliłeś wysyłkę na koszt sprzedwcy z wysyłką smart. W tej 1-wszej całość pokrywa sprzedawca i nie ma zwrotów. Zwroty smart mogłeś mieć np. tylko przy delivery lub  jakiejś konkretnej metodzie jak np. automaty pocztex... A wybrałeś tę bez zwrotów.

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rokstone Metoda dostawy to był "Kurier Inpost"?

Taka ciekawostka:

komisbell_0-1770465889258.png

Miałeś prawo oczekiwać od sprzedającego odbioru towaru na jego koszt ale skoro już zrobiłeś to na koszt własny to w zasadzie nic z tym nie zrobisz.

oznacz moderatorów

rokstone
#1 Nowicjusz

Żałuję że nie zrobiłem print screena, gdy robiłem zwrot wszystko było płatne (2 opcje tylko: inpost i kurier DPD oraz zwrot inna metoda darmowy). 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rokstone a to nie ta opcja oferowana przez sprzedawcę?

... oraz zwrot inna metoda darmowy).

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rokstone 

Podaj proszę numer zamówienia lub numer oferty.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

rokstone
#1 Nowicjusz

Cześć, dzięki. Jeżeli to mój bład no to trudno ale jeżeli nie to gorzej 🙂 nr zamówienia:

a349abc0-fe92-11f0-8fb8-9b2fca5f2238

oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

@rokstone Ale masz świadomość, że zwrot robisz do Hongkongu?

oznacz moderatorów

rokstone
#1 Nowicjusz

no ale co to ma do tego że w ogłoszeniu jest za darmo a mnie za to "skasowano". Jak dla mnie mo ze by c nawet na szpicbergen oby zgodnie z zasadami.

oznacz moderatorów

rokstone
#1 Nowicjusz

rokstone_0-1770477336766.png

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rokstone @Należało skontaktować się ze sprzedającym i poprosić o etykietę zwrotną.

To nie jest jego uchybienie tylko system Allegro nie ma takiej funkcjonalności jak zgłoszenie zwrotu na koszt sprzedającego. 

Trzeba skontaktować się ze sprzedającym przed zgłoszeniem zwrotu. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rokstone 

Dokładnie zwrot był za darmo, natomiast błędem było z Twojej strony, że nie sprawdziłeś tego wcześniej. Skontaktuj się ze sprzedającym.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

rokstone
#1 Nowicjusz

Czyli to nie mój błąd tylko uchybienie ze strony sprzedającego? Czy Allegro wesprze nie w sporze i jak ten spór zatytuować bo chyba się wymyka standardowym opisom na stronach allegro.

oznacz moderatorów

AGD-RTV-IT
#13 Ambasador

Żadnego uchybienia sprzedawcy nie widzę. Skontaktowałeś się z nim w sprawie odbioru towaru przed zleceniem wysyłki? Nie? To było Twoje uchybienie.

Pozdrawiamy
PHU MAR-SAT
oznacz moderatorów

rokstone
#1 Nowicjusz

To nie jest mój pierwszy zwrot i do tej pory jedyna operacja jaką wykonywałem to wybranie jednej z darmowych opcji zwrotu. O ile się nie mylę system informuje sorzedającego o dokonanym zwrocie, dlatego jest to dla mnie sytuacja co najmniej niecodzienna. Jeżeli allegro w usłudzie Smart zapewnia zwrot darmowy to w jakim jeszcze celu muszę w takiej sytuacji zawiadamiać indywidualnie sprzedającego? Rozumiem, że mogłem żle wybrać opcję zwrotu i stąd zamieszanie. Nigdy nie spotkałem na aukcji sytuacji gdzie dokonanie darmowego zwrotu wymagało bezpośredniego kontaktu ze sprzedającym.... No nic sprawę zgłosiłem do allegro. Wydaje mi się, że klikałem na zwrot darmowy i opcje się nie pojawiły ale to już serwis sprawdzi bo mogłem się pomylić. W każdym razie dzięki za komentarze. Jak się okaże, że to błąd systemu to dam znać 😉

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

SMART nie ma tu nic do rzeczy bo nie wybrałeś w tej transakcji dostawy SMART. 

Gdybyś wybrał to miałbyś bezpłatny zwrot. 

oznacz moderatorów