Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Zakupiłem przedmiot który następnie zwróciłem/zareklamowałem (liczyłem na zwrot gotówki) poprzez zwrot allegro. Sprzedawca postanowił przesłać do mnie drugą przesyłkę z działającym sprzętem która właśnie dotarła do paczkomatu. Jednak od odbioru przesyłki nr.1 minęły już dwa tygodnie i obecnie w zakładce "moje zakupy" nie ma opcji zwrotu (pisze że zakup zwrócony). Kiedy wejdę w szczegół zakupu jest napisane "przesyłka nr.2 odbierz przesyłkę". Pytanie czy jeśli odbiorę przesyłkę nr.2 z paczkomatu to w "moich zakupach" odblokuje się opcja zwrotu dla tego produktu.
Pozdarwiam
Nie, ale jak minęło 14dni to minął czas zwrotu, jeżeli nie a chcesz zwrócić to poproś tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a09c2d7f-ef5c-4001-847a-cbe75830e40e
@stadas006 skoro reklamowałeś wedle nowych przepisów od 1 stycznia 2023 r. nie można odstąpić a sprzedawca w pierwszej kolejności naprawia - wymienia, darmowe odesłanie masz tylko jedno 😞
Było za pierwszym razem skontaktować się ze sprzedawcą że nie chcesz produktu a skoro reklamowałeś to znaczy że produkt Ci pasuje, nic Ci się nie odblokuje, jak sprzedawca się zgodzi to będziesz musiał odesłać na własny koszt 😞
Uznałem że muszę w opcji zwrotu zaznaczyć "reklamacja" bo tylko tam mogłem zaznaczyć że produkt jest uszkodzony i opisać na czym polega uszkodzenie. A nie chciałem być posądzony o uszkodzenie kiedy sprzedawca otrzymałby produkt z wadą. Czyli teraz pozostaje mi odebrać produkt z paczkomatu?, a nie lepiej poczekać aż kurier zwróci przesyłkę ponownie do sprzedawcy?
@stadas006 skontaktuj się ze sprzedawcą, że chcesz zwrócić. Może się zgodzi.
Czyli wraca z reklamacji a ty chcesz go teraz zwrócić, ten co wraca z reklamacji?
Tak ten pierwszy zareklamowałem (opcja zwrot do 14 dni) i sprzedawca od razu wysłał mi nowy. Mi zależało na zwrocie gotówki dlatego teraz chciałbym zwrócić ale jeszcze nie odebrałem z paczkomatu.
Pozdrawiam
To już nie zwrócisz jak minęło 14dni. Teraz tylko dogadanie się ze sprzedającym, Ale 14dni to czas na odstąpienie od umowy zakupu a nie na odesłanie.