Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Zakupiłem produkt, dysk SSD, który okazał się wadliwy. Zgłosiłem problem i rozpocząłem dyskusję ze sprzedającym.
Minął dopuszczalny okres 14 dni przewidzianych na zwrot, jednak Sprzedawca poprosił o pilne wysłanie dysku w celu jego sprawdzenia. Chciałbym skorzystać z bezpłatnej wysyłki w ramach Allegro SMART. Wykupiłem usługę około miesiąc temu z ważnością całoroczną. To moja pierwsza tego typu sytuacja. Jak przebiega taki zwrot? Gdzie znajdę odpowiednie formularze lub co muszę zrobić aby nadać przesyłkę? Paczka ma trafić na adres sprzedawcy, zamierzam dostarczyć ją wysłać za pośrednictwem paczkomatu Allegro One Box.
W przypadku reklamacji sprzedawca powien odebrać reklamowany dysk. Alternatywnie możesz odesłać na swój koszt, a potem domagać zwrotu kosztów, tylko musisz mieć rachunek na koszty wysyłki.
A jeżeli chodzi o Smart, to on nie pokrywa kosztów wysyłki towaru do sprzedawcy na reklamację. Musisz to uzgodnić ze sprzedawcą, czy przyśle kuriera, etykietę, czy kod nadania, albo czy wyślesz samemu.
Towar w ramach reklamacji odsyła się na koszt sprzedawcy. Albo Ty z góry płacisz i on Ci oddaje pieniądze po uznaniu reklamacji, albo on wysyła od razu opłaconą etykietę, kuriera, itp..
Smart służy do zwrotu pełnowartościowego towaru.
Ok. Z uwagi na charakter sprawy gotów jestem wysłać to nawet na swój koszt. Spakuję produkt i dostarczę do paczkomatu Allegro One Box. Jak tego dokonać? Na jakie konto dokonać wpłaty? Jak nadać paczkę?
@Alex_Sell Jeśli już chcesz wysyłać samodzielnie, to lepiej wyślij InPostem. Allegro One zgubi i będzie problem
Jak najbardziej, może być InPost ale pytania mam te same. Jak opłacić paczkę, jak ją nadać?