Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zmówiłam za kwotę 100 zł, przesyłka była za darmo. Teraz robię zwrot na kwotę 65zł. Czy Allegro potrąci mi z kwoty zwrotu koszt transportu/przesyłki? Bo gdybym peirwotnie zamówiła na kwotę 35zł, to przesyłka byłaby płatna.
@deskha nie, możesz zwrócić część tego zamówienia za darmo i nic nie będzie potrącone z kosztu przesyłki 🙂
@deskha Rozumiem że zakup ze Smartem a więc możesz zwrócić całość lub część zakupionego towaru za darmo. Nikt od Ciebie nie pobierze opłaty.
@deskha dobrze rozumujesz i tak to powinno być, ale tak nie jest i możesz śmiało zwrócić i dostaniesz kasę za zwracany towar bez potrąceń za przesyłki, przy takich zwrotach sprzedawcy są w plecy bo jak byś nie wiedział dopłacają do wysyłki smart a nikt im tego nie zwraca 😞 ale nie martw się wszystko idzie w cenę towaru 🙂
@Ziolko39 wiele sklepów oferujących darmowe wysyłki do X zł ma w regulaminach i jest to zgodne z prawem że jak zwraca cześć zamówienia a to co zostanie jest poniżej kwoty darmowej dostawy odliczają od zwrotu koszt wysyłki 🙂
@kostas11 I tak powinno być > smark to prowadzi właśnie do wyłudzeń > przesyłka zwrotna też nie powinna być darmowa > jakby jeden z drugim poniósł koszty zwrotu to by się na następny raz zastanowił nad takimi zakupami
W sumie jestem tego samego zdania. Jestem osobą uczciwą. Tym razem mam taka potrzebę. Jeśli wprowadzi się opłatę, to będę z tym ABSOLUTNIE OK : o)
@deskha zakup ze smartem to 1 zwrot masz darmowy więc przemyśl czy zwracasz część czy całość