anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot wadliwego towaru - waga 38 kg

Cysiu_NS
#7 Wielbiciel#

Zakupiłem klimatyzator z przesyłką SMART. Towar jest wadliwy i na dodatek jest uszkodzona obudowa. Zgłosiłem zwrot,ale waga to aż 38kg. Wybrałem opcję na własny koszt,ponieważ SMART jest najwyżej u przewozników do 31 kg. Zapłacę ponad 72 zł. Czy sprzedawca w takim przypadku zwróci koszt przesyłki?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Cysiu_NS za mało informacji, wypełniając "zgłoszenie zwrotu" wybrałeś odstąpienie od umowy czy reklamację? 

oznacz moderatorów

Cysiu_NS
#7 Wielbiciel#

Wybrałem opcję -Towar uszkodzony, ale paczka jest cała. Dopieropo rozpakowaniu paczki widoczne jest pęknięcie.  Gdyby klimatyzator działał , to nie bawiłbym się w odsyłanie, ale działa tylko nawiew, klimatyzator nie chłodzi.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Cysiu_NS a powiadomiłeś sprzedawce o zaistniałym uszkodzeniu? 

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@Cysiu_NS Zwraca się sprawny towar, a uszkodzony reklamuje na niezgodność towaru z umową. Jak robisz zwrot, to możesz być obciążony uszkodzeniami klimatyzatora.

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Cysiu_NS możesz odesłać to zamówienie w ramach Smart! ale ze względu na gabaryt musimy zamówić osobnego kuriera po odbiór, poprosiłam już o to i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 
Co do zasady, w przypadku uznanej reklamacji, sprzedający zwraca kupującemu wszystkie poniesione koszty (w tym koszty dostawy). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów