Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry, chcialabym zapytac o zwrot. Zamowilam 3 krany, jeden ciekl, zlozylam reklamacje i sprzedawca kazal mi go odeslac w ramach allegro smart. Na koncie mam informacje, ze moge odeslac kran do 13 maja do godziny 23:59 jednak wysylka przez paczkomat jest platna, a do zwrotu dpd musze miec wydrukowana etykiete, ktorej nie mam dzis gdzie wydrukowac. Przy etykiecie jest informacja: ważna do 27 maja. Mam pytanie czy bedę mogła jutro wydrukować etykietkę i jutro odeslac kran czy bedzie juz za pozno? Pozdrawiam
@Client:120176904 jeśli złożyłaś reklamację, to koszt odebrania towaru leży po stronie sprzedawcy, więc z nim się konsultuj jak to wysłać
Etykieta jest ważna do 27 maja, ale zwrot z powodu wadliwego kranu zgłosiłam 29 kwietnia i mogę go zrobić do dzisiaj i chodzi mi o to czy jutro tez będzie taka możliwość jak wydrukuje etykietę czy nie będzie się już dało.
@Client:120176904 Skoro masz ważną etykietę to wyślij i już. Zwroty po terminie też zdarza się że są realizowane, wszystko zależy od dobrej woli sprzedającego, a tutaj wygląda na to że jest to uzgodnione.
Tą etykietę to chyba sprzedający ci przysłał ?
@Client:120176904 Przecież do zwrotu smart wystarczy kod zwrotu wpisany długopisem, etykietę drukuje sobie potem kurier.
A może jestem opóźniony z informacjami i Allegro do każdego zakupu "Delivery" dokłada gratis drukarkę?
@KOGIEL_T Przecież to kupujący decyduje czy odsyła zwrot smart czy składa reklamację. Skoro tak uzgodnili ze sprzedającym no to tak ma być. Kropka.
@br. przecież napisałem, aby się skonsultował ze sprzedającym, bo nie wiem co tam sobie ustalili
@Client:120176904 możesz wydrukować etykietę jutro i nadać przesyłkę. Darmowa metoda zwrotu jest zależna od tego, jaką metodą dostawy była do ciebie doręczana przesyłka. Zwrot przez paczkomat InPost (za darmo) jest możliwy tylko, jeżeli paczka od sprzedawcy była do ciebie wysłana właśnie InPostem.