Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Właśnie dostałam dopłaty za wysłanych 10 paczek. Paczki mają stały wymiar i wagę oscylującą od 8 do maksymalnie 10 kg. Wymiar paczki do 80x50x40 cm.
I teraz UWAGA
Dopłaty łącznie za wysłanych 10 paczek słomy wyniosły 716,92 zł
Proszę o wyjaśnienie
@pepe-lopez nie jest to przypadkiem za przekroczenie wagi gabarytowej? W UPS po wymiarach wychodzi 32 kg.
Jaki kod masz w rozliczeniu allegro?
Tak, obwód 80/40/50 nie daje ani wagi gabarytowej powyżej 40 kg, ani obwodu powyżej 300 cm, a dopłaty są z niby z tego powodu, że słoma nagle spuchła, lub potroiła swoją objetosc
Wysyłam również slomę przez moją prywatną umowę z ups, nie mam żadnych dopłat. Czuję się oszukana, zawiedziona i zrezygnowana
@pepe-lopez a niestandard nie wchodzi czasem w rachubę ?
@pepe-lopez wg. cennika za paczkę 30-40 kg jest 35,99 zl
Za 1 paczkę mam doplatę 45 zł plus 249 lib 150 zl
Przepraszam nie 249, a 139 zl
@pepe-lopez opłaty zostały naliczone z tytułu dopłaty za dużą paczkę (suma długości i obwodu paczki przekroczyła 300 cm ale była mniejsza lub równa 400 cm).
Jelsi nie zgadzasz się z tym naliczeniem, złóż proszę reklamację do przewoźnika, gdy potwierdzą, że to błąd będziemy mogli wykonać korektę.
Wysłałam przez allegro UPS. Dzwoniłam do swojej opiekunki w UPS, bo mam z nimi umowę, to nie ja składam reklamację za allegro UPS, a allegro. Dlatego piszę tu i tym. Moje przesyłki nie przekroczyły 200 cm, a co dopiero 300...
@pepe-lopez możesz złożyć reklamację samodzielnie, potrzebujesz do tego pełnomocnictwa, do pobrania w zakładce Ustawienia dostawy na Twoim koncie Allegro. Wystarczy, że na dole strony klikniesz [pobierz pełnomocnictwo].
Możemy złożyć też reklaamcję w Twoim imieniu, w tym celu skontaktuj się z nami za pomocą formularza i prześlij szczegółowe informacje na temat tych naliczeń.