Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Miałem nadzieję, że odpuszczą, ale dzisiaj aukcje straciły oznaczenie smart. Jedyna metoda to dodać Allegro ONE Punkt.
Jakie macie inne metody na obejście tego? Algorytm chyba wykrywa paczkomaty i jak jest paczkomat Allegro a nie ma ONE to wtedy nie ma Smarta.
Duże paczki za duże na paczkomat nadal mają oznaczenie Smart
Jakie inne pomysły na minimalizację, zniechęcenie do Allegro ONE macie?
grabki grabią do siebie, co zrobisz
@Pulse powiadomić UOKiK 😄
ustawiasz czas wysyłki na 24 godz.
ustawiasz wysyłkę tego samego dnia - paczkomaty inpost najpóźniej jak możesz
ustawiasz wysyłkę tego samego dnia - allegro one box - 0:00
z takimi ustawieniami naprawdę mało osób wybiera one box'a
Możesz poprzeć to jakąś logiką? Chcę to zrozumieć. Ustawiasz 0:00 i wtedy klient praktycznie nie ma możliwości kupić tego w tym samym dniu tak? Rozumiem, że przetestowane?
A jeszcze inna metoda: a co z np. ustawieniem w przesyłce, że tylko 1 sztuka na paczkę? A np. 50 w innych metodach.
@Pulse my właczyliśmy i póki co nie jest żle. Paczek ONE nie ma zabyt dużo . Reklamacje na opóźnienie póki co mielismy jedną załatwiona zresztą dość sprawnie. Najważniejsze to dogadywać sie z kurierem tak aby regularnie przyjeżdał odbierać paczki. Jeśli paczki będą regularnie odbierane to nie ma sie co czepiac ONE a . Dostawa jak każda inna a nie mamy takich zaskoczeń w postaci wyłączenia smarta z dnia na dzień
@_Likos_ ja się trzymałem , ale pomysły mi się skończyły i dzisiaj poległem , wyłączyli mi ponad 100 ofert
@mdrogeria myśle że możesz spokojnie włączyc . Nie jest żle. Tylko sugeruje raczej wlączyć odbiór przez UPSa niż nadawanie w paczkomacie ONE kiedy nie wiadomo kiedy kurier wyjmie paczki Z kurierem osobiści zawsze sie mozna dogadac
@mdrogeria a dwóch różnych kurierów nie wystarczy?
@RED nie , 90% zgarnia Inpost
a jak kwestia dopłat za gabaryt, jak źle określe, to jest dopłata jak w Inpost?
https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-one-by-allegro-yPq4eMyKlso
Usługi i opłaty dodatkowe
|
KOD NA BILLINGU
|
Opłata brutto
|
---|---|---|
Płatność za pobraniem (max do 6 000 zł)
|
ONE_N9_POBRANIE
|
4,99 zł
|
Dopłata do Przesyłki o wadze ponad 10 do 20 kg (wagi rzeczywistej lub wymiarowej*) w usłudze Allegro One Kurier - dostawa dzisiaj
|
SD_PRZESYLKA_POWYZEJ_10_DO_20_KG_DOPLATA
|
9,99 zł
|
Dopłata do Przesyłki o wadze ponad 20 do 31,5 kg (wagi rzeczywistej lub wymiarowej*)
|
ONE_PRZESYLKA_POWYZEJ_20_DO_31_5_KG_DOPLATA
|
19,99 zł
|
Dopłata do Przesyłki o wadze pow. 31,5 kg (wagi rzeczywistej lub wymiarowej*)
|
ONE_PRZESYLKA_POWYZEJ_31_5_KG_DOPLATA
|
99,99 zł
|
Dodatkowa ochrona Przesyłki pow. 5000 zł do 15 000 zł
|
ONE_U1_DODATKOWA_OCHRONA_DO_15000_DOPLATA
|
5,99 zł
|
Zwrot Przesyłek nieodebranych przez Adresata do Nadawcy
|
ONE_N1_ZWROT
|
w cenie Usługi
|
Stałe zlecenie odbioru
|
ONE_N2_ODBIOR_STALY
|
w cenie Usługi
|
Zlecenie jednorazowego odbioru: telefon, lub on-line (jeżeli Nadawca nie ma ustalonego stałego zlecenia odbioru)
|
ONE_N3_ODBIOR_JEDNORAZOWY_DOPLATA
|
0,00 zł
|
Drukowana etykieta zwrotna
|
ONE_N4_ETYKIETA_DRUKOWANA
|
w cenie Usługi
|
Elektroniczna etykieta zwrotna
|
ONE_N5_ETYKIETA_ONLINE
|
w cenie Usługi
|
Przesyłka niestandardowa (szczegóły dopłaty znajdują się w ustępie b. pod tabelą)
|
ONE_N6_PRZESYLKA_NIESTANARDOWA_DOPLATA
|
18,45 zł
|
Dopłata za Dużą Przesyłkę (szczegóły dopłaty znajdują się w ustępie c. pod tabelą)
|
ONE_N7_DUZA_PACZKA_DOPLATA
|
104,55 zł
|
Dopłata za Przesyłkę wielkogabarytową (szczegóły dopłaty znajdują się w ustępie d. pod tabelą)
|
ONE_N8_ROZMIAR_PACZKI_PONAD_LIMIT_DOPLATA
|
559,47 zł
|