Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jestem sprzedającym. Mam podpisaną umowę z firmą inPost. Chcę mieć możliwość sprzedaży produktów z darmową wysyłką dla klienta w usłudze SMART. Jakie warunki oprócz 5 pozytywnych komentarzy muszę spełnić? Z góry dziękuję za pomoc. Bardzo pilne.
Jak pilne to wygoglować było szybciej...
W swoich ofertach udostępnij z poniższej listy metod dostaw co najmniej:
Lista metod dostaw:
Dostawa na adres
Dostawa do punktu lub automatu paczkowego:
To warunki na teraz ale za kilka dni konieczny będzie drugi kurier i trzeci punkt. Do tego radzę zapoznać się z tematem dopłat do smarta
Czy muszę mieć podpisaną umowę z jeszcze inną firmą kurierską czy wystarczy tylko z inPost?
Jaki kurier impost? Widzisz go na liście? Masz mieć kuriera z podanej listy, a nie długo dwóch. Nie pamiętam dokładnie ale coś w okolicy 25.07 wchodzi wymóg 2 kurierów i 3 punktów odbioru. Przy czym z podanych metod uważałabym na allegro one, bo to 1% wysyłek i 99% problemów jak ktoś ostatnio fajnie podsumował.
Mamy umowę tylko z inPoste m
To smarta na firmowym nie będzie. Tak to można tylko na prywatnym. W sumie nie przejmuj się jak wejdzie ta zmiana to sporo firm zrezygnuje/straci smarta. Nie wiadomo w jakim kierunku to pójdzie po zmianach. Niektóre firmy testują sprzedaż bez i twierdzą że zrezygnują. Jeśli zrobi tak więcej to może się allegro zdziwić.
Umowy wcale nie musisz mieć. Jest takie coś jak wysyłam z allegro. Ale to pytania do firmowych kont, ja tylko mała działalność i dla smarta zostaję na prywatnym.
@csiexpert nie musisz mieć umów możesz korzystać z WzA (Wysyłam z Allegro z poziomu zakładki zamówienia)
Proszę napisać gdzie mogę znaleźć cennik usługi Wysyłam z Allegro bo w Google nie znajduję. Z góry dziękuję.
@csiexpert w regulaminie Koszty dostawy i usług dodatkowych (Allegro.pl)
Wystarczy w Google wbić nazwy usług.
allegro Kurier DPD
Allegro Kurier DHL
Allegro Kurier UPS
Allegro Kurier Pocztex
Allegro Przesyłka polecona
możesz dodać frazę informacje dla sprzedających
a potem to samo dla OwP
Allegro One (Punkt, Box) lub Allegro One (Punkt, Box, Kurier)
Allegro Paczkomaty InPost
Allegro ORLEN Paczka lub ORLEN Paczka
Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup
Allegro Odbiór w Punkcie UPS
Allegro Odbiór w Punkcie Pocztex lub Allegro Automat Pocztex
Allegro Odbiór w Punkcie DHL
Dlaczego nie ma tutaj inPostu?
Spytaj allegro. Dodam, ze oni nigdy konkretnych odpowiedzi nie uznają więc pewnie pozostanie to tajemnicą.
Chodzi o te, że mamy Paczkomat zaraz przy sklepie a w sumie nie ma mozliwości wysyłki bez umowy z inPostem.
Jak zapewne już zauważyłeś próg wejścia na Allegro jest bardzo wysoki.
Jeżeli chce się mieć SMART nie wystarczy blisko paczkomat. Jako konto firma za nie długo będziesz musieć posiadać minimum trzech, czasem nawet czterech różnych przewoźników.
Jeżeli chcesz wysyłać wygodnie (czytaj paczkomatem tylko) to zapomnij o oznaczeniu SMART
To z takich pilnych rzeczy to Twoje miniaturki są niezgodne z regulaminem. Nie odbieraj tego jako atak tylko jako dobrą radę.
Rozumiem. Proszę napisać co jest z nimi nie tak?
Czy taka jest zgodna z regulaminem?