Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
Sprzedaję produkt, który gabarytowo i wagowo mogę wysyłać z metodą Allegro Smart DPD tylko 1 sztukę. Na cenniku dostaw mam zaznaczoną maksymalnie 1 sztuka. Ostatnio klient kupił u mnie 2sztuki produktu z pakietem Smart i nie zapłacił ani złotówki. Wysłałem do klienta towar w dwóch paczkach i DPD obciążyło mnie za dwie paczki.
Czy coś mam źle ustawione?
Można temu zapobiec bez rezygnacji z dostawy DPD.
Pisałem z tym do allegro ale tam to chyba boty piszą, otrzymałem odpowiedź :
"Tak wygląda u nas logistyka dostawy. Kupujący zakupił dwa przedmioty, to trzeba wysłać 2 paczki. Wtedy koszt wysyłki jest za 2 paczki, bo dwie paczki są przesyłane.
Może Pan w takiej sytuacji poprosić kupującego o dopłatę z wysyłkę drugiej paczki."
Jest to dość śmieszne, że mam prosić kupującego o dopłatę.
Czy coś można temu zaradzić?
@CreateForYou Podaj mi proszę numer tego zamówienia oraz numery tych przesyłek. Skonsultuję Twoją sprawę z odpowiednim zespołem i wrócę z odpowiedzią.
Coś w mojej sprawie wiadomo?
Hahahah Znaczy miesiac czekasz? XDD
@CreateForYou Wybacz za mój brak odpowiedzi, ale już się poprawiam.
W tej sytuacji zostałeś obciążony kosztami wysyłki, ponieważ w swoich ofertach deklarujesz darmową dostawę przy zakupach za co najmniej 2000,00 zł. Przy takim zapisie w cennikach, te zamówienia, które przewyższają wspomnianą kwotę nie są realizowane w ramach Smart i sam pokrywasz koszty ich przesyłek.
Ale wspomniane zamówienie nie przekroczyło 2000zł.
Faktycznie, miałem kiedyś niższy próg, czyli przy obecnym ustawieniu 2000 zł takie samo zamówienia byłyby dwie przesyłki ze smartem? czyli zapłaciłbym 2 x 3,99zł
@CreateForYou Dokładnie tak.
Przecież ostrzegają, ze jak nie podasz DPD maila allegro klienta (ten z +) to umoczyłeś kase i nic z Tym nie zrobisz.
Mail allegro klienta był podany