Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaje na allegro, ale do tej pory nie miałam ustawionej opcji SMART. Produkty, które sprzedaje są w przedziale cenowym 20-100 zł. Pytanie: Jak to się kalkuluje, że klient nie płaci za paczkę, a ja muszę jednak muszę dopłacać? Przy takich małych kwotach gdzie każda złotówka wpływa na zarobek to jak sobie z tym radzicie? Podnosicie cenę produktu o np. 2 zł, żeby skalkulowało się z tą "darmową" dostawą? A drugie pytanie jak ustawić/włączyć opcję Smart na swoim koncie?
Podnoszą ceny, oczywiste ze nikt nie chce pracować za darmo
No właśnie spełniam wszystkie warunki, ale dalej nie mam tej opcji smart. Nie wiem co mogę robić źle ?
A teraz widzę że masz ustawione Kurier DTP za 12,99 zł, musisz to zmienić na tą samą opcję tylko pod tytułem Allegro Kurier DPD też za 12,99 zł :). Niby to samo, ale kuriera DTP rozliczasz z DTP, a Allegro kuriera DTP rozliczasz z Allegro i masz Smarta. Pamiętaj o Allegro Paczkomaty Inpost 🙂
Nie masz Smarta bo nie masz odpowiedniego cennika. Musisz ustawić Allegro Inpost za 8,99 zł, później jedną dostawę kurierem np. Allegro Kurier Pocztex za 11,99 i dostawę do punktów odbioru Allegro np. Allegro One Box albo Allegro Poczt punkty odbioru i wtedy dostaniesz oznaczenie Smart.
Ważne, żeby w cenniku dostawy wszystkie formy były oznaczone przedrostkiem Allegro, wtedy ceny są ustalone przez Allegro, nie płacisz za wysyłki do przewoźników tylko są doliczane do kosztów Allegro.
Czy to się opłaca? Z punktu widzenia mojego i Twojego nie - dopłacasz do każdej wysyłki. Z punktu widzenia klienta - 90 % klientów ma wykupiony Smart i pierwszy filtr który ustawiają przy szukaniu ofert to darmowa dostawa Smart - też tak robię 🙂
WIęc sprawa do przemyślenia, ale moim zdaniem bez Smarta daleko nie zajedziesz