anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędne naliczanie dopłat Allegro Kurier DHL - oszukiwanie sprzedawców

MISTRZ_OKAZJI
#8 Zapaleniec#

Na maile nikt nie odpowiada dlatego napiszę tez tutaj.

Dzień dobry, 4 marca zostaliśmy obciążeni kwotą 299zł za rzekomą przesyłkę powyżej 50kg. ?! Paczka którą wysłaliśmy ważyła maksymalnie 20kg, wymiary maksymalne w okolicach 40cm/40cm/40cm Skąd się wzięło Package weight = 65910g ?? Przesyłka DHL - opłaty dodatkowe Numer nadania: 28748226380 Nazwa usługi dodatkowej: Dopłata do usługi Allegro Kurier DHL do paczki o wadze powyżej 50 kg (wagi rzeczywistej lub gabarytowej); Package weight = 65910g Kod: DHL_N25_NAD_50_100 744eeb80-f468-11ef-9782-138c8bbdb35c Identyfikator kupującego: 46937878 Przewoźnik: DHL

Żądam zwrotu kosztów z tytułu błędnie naliczonej opłaty. Jest to metoda wysyłka Allegro Kurier DHL dlatego proszę nie odsyłać mnie do przewoźnika ponieważ to WY odpowiadacie za tą przesyłke.

Nie ma możliwości aby waga lub waga gabarytowa przekroczyła 50kg!

Dodatkowo opłata 25,99zł doliczona do tej przesyłki również została doliczona bezpodstawnie ponieważ żaden z boków nie przekraczał 60cm!

I jeszcze druga sytuacja:

Dnia 20.02.2025 została doliczona opłata do przesyłki DHL za przekroczenie wymiarów. Wymiary paczki to 45cm/45cm/65cm. Żądam zwrotu kosztów z tytułu błędnie naliczonej opłaty. Jest to metoda wysyłka Allegro Kurier DHL dlatego proszę nie odsyłać mnie do przewoźnika ponieważ to WY odpowiadacie za tą przesyłke. Przesyłkę mamy u siebie w biurze ponieważ jest to zwrot dlatego mamy 100000% pewności co do wymiarów. Przesyłka DHL - opłaty dodatkowe Numer nadania: 28709594638 Nazwa usługi dodatkowej: Przesyłka niestandardowa (jeden z wymiarów jest większy niż 120 x 60 x 60 cm) Kod: DHL_N2_PRZES_NSTAND 545d4580-e8b8-11ef-8e43-ddffad40eb04 Identyfikator kupującego: 11627357 Przewoźnik: DHL

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

sklep_solpio
#13 Ambasador#

DHL / DPD za każdym razem problem z dopłatami, a allegro ma to gdzieś 🙂  wpisują to co im dają na FV, jak przychodzi do reklamacji to umywają ręce i niestety jest to akurat nagminne... aczkolwiek jak zacząłem składać za każdym razem reklamacje odnośnie dopłat DPD to od sporego czasu nic nie było haha 

oznacz moderatorów

MISTRZ_OKAZJI
#8 Zapaleniec#

Akurat z DPD mamy dobre odczucia, nawet jak jest dopłata to jest jedna na parę złotych i zazwyczaj poprawna. Ale za to w DHL tragedia, po 5 dopłat za jedno zamówienie od kilku do jak widać nawet kilkuset złotych. To jest dramat

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@MISTRZ_OKAZJI rozumiem, że sytuacja budzi obawy - widzę, że mój kolega zapoznaje się ze sprawą i weryfikuję już zgłoszenie.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@MISTRZ_OKAZJI napisałeś do nas maila wczoraj - nadałem sprawie priorytet i poprosiłem o weryfikację zgłoszenia. Odpowiedź otrzymasz mailowo.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów