anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak allegro smart przy niektórych ofertach

PartsPC_pl
#8 Zapaleniec#

Cześć, udało mi się uzyskać kilka zamówień i pozytywnych ocen, w końcu moje oferty zaczęły dostawać opcję AllegroSmart, ale nie wszystkie, nie wiem w czym jest problem, sporo czytałem, ale nie znalazłem odpowiedzi.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

xyz96
#21 Demiurg#

@PartsPC_pl Porównaj sobie oferty ze Samartem i bez Smarta, wtedy będziesz wiedział.

Musisz spełnić warunki opisane tu; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/co-zrobic-aby-moje-oferty-by...

i tu; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/informacje-dla-sprzedajacych/jak-zdefiniowac-cennik-dosta...

W każdej ofercie muszą być warunki zwrotów. 

oznacz moderatorów

PartsPC_pl
#8 Zapaleniec#

Cenniki dostaw są przypisane te same do ofert które już mają smarta i do tych które smarta nie mają.

1 Link spełniam w 100%, mam kilka metod wysyłki, mam oceny, nie zalegam z opłatami itd.
Więc średnio pomocny link w tym przypadku

2 Link tak samo, sprawdź sobie moje ogłoszenia, porównaj, może znajdziesz lepsze rady na ten problem.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@PartsPC_pl po dzisiejszej nocnej weryfikacji Smart! powinien wskoczyć. Sprawdziłam Twoje metody dostawy dla przykładowej oferty. Daj proszę znąc gdyby oznaczenie się nie pojawiło, wyjaśnię to! 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

PartsPC_pl
#8 Zapaleniec#

Teraz każda oferta jest smart 😉
Bez mojej dodatkowej ingerencji, w czym był błąd ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@PartsPC_pl  nie Twój błąd ... allegro znowu dalo ciała 😁

oznacz moderatorów

PartsPC_pl
#8 Zapaleniec#

Widzę że nie tylko w tej kwestii... Nazwy produktów(i parametry) po EANie w ich katalogu odbiegają od tego co podaje producent, też dramat, a najlepsze że ktoś odrzuca zgłoszenia co jest paranoją, zacząłem sprzedawać tutaj, ale chyba czas uciekać jednak...

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

By było jeszcze weselej, zgłaszając błędy podajemy linki do oficjalnych stron producentów z parametrami. Jeden z pracowników Allegro wygadał się w zgłoszeniu, że nie korzystają ze stron producentów, tylko kopiują to z randomowych ofert na Allu. 🙄 Żeby jeszcze od sprawdzonych, dużych sieci... Pozostaje ostrzegać Kupujących przed sekcją parametry i podkreślać w opisie, że prawidłowe dane umieszczasz w sekcji opis.

My na szczęście nie mieliśmy jeszcze reklamacji z tytułu błędów małpek z Allegro zawzięcie klikających kopiuj-wklej. Jeśli jednak przydarzy się taka sprawa, to Allegro może się spodziewać pozwu o regres z tego tytułu. Każde odrzucenie skorygowania błędnych danych w katalogu archiwizujemy sobie.

oznacz moderatorów

PartsPC_pl
#8 Zapaleniec#

Czyli widzę że do tematu podchodzisz tak jak ja, jeżeli będzie reklamacja, a ja nie dałem **piiip** tylko allegro to zaraz będziesz na nich leciał 😉

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

Nie pojawiają się znaczki smart, nie pojawiają się znaczki kuponów, to jest smutna norma obecnie na Allegro. Problem po stronie Allegro.

My mieliśmy problem z kuponami. Na zgłoszenie od 3 dni dostajemy odpowiedź, że pracują nad rozwiązaniem i wrócą z odpowiedzią, a 2 dni temu, dzień po zgłoszeniu kupony zaczęły się wyświetlać. 😄 Tak pracują nad problemem, że nie widzą, że już go nie ma....

oznacz moderatorów