anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwość nadania paczki allegro POCZTEX 48 - "API przewoźnika jest tymczasowo niedostępne."

hurt-artB
#8 Zapaleniec#

Nie można nadać przesyłki "Allegro Pocztex Kurier 48 pobranie" - podaje przyczynę: "API przewoźnika jest tymczasowo niedostępne. Ponów próbę później."  Pół dnia próbuję nadać paczkę i nic - zero poprawy... 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@hurt-artB czy chodzi o zamówienie nr 3d7ef460-9bf0-11ed-9767-abedd76eae8f? Czy masz podpiętą właściwą umowę w zakładce Wysyłam z Allegro - umowy własne? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

hurt-artB
#8 Zapaleniec#

Tak - poprawna - zawsze to przecież działało... w trochę wcześniejszym zamówieniu (3b1a66d0-9b48-11ed-a416-a546694b3ae5) - również wczoraj - etykieta się utworzyła bez problemu - tutaj jest problem... 😕

oznacz moderatorów

hurt-artB
#8 Zapaleniec#

Gdzie sprawdzić tą umowę? Ostatnio co prawda dostałem aneks do umowy od Poczty - ale dawno podpisany i elektroniczny nadawca działa bez problemu...

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@hurt-artB Umowa powinna być podpięta w Wysyłam z Allegro w zakładce Ustawienia > Umowy własne. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@hurt-artB Dostałam już potwierdzenie, że problem powoduje opcja ubezpieczenia, którą wybrałeś. Jeśli ją usuniesz, błąd powinien zniknąć. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

hurt-artB
#8 Zapaleniec#

Dzisiaj kolejna paczka - allegro Poczetx pobranie, której nie mogłem nadać z poziomu "wysyłam z allegro" - w elektronicznym nadawcy zmieniałem również już hasło dostępu - paczki wy edytowałem z poziomu elektronicznego nadawcy - tam dodałem konto allegro i zaciągnąłem przesyłki bezpośrednio z allegro. W ustawieniach umów własnych nie można edytować tej umowy z pocztą w żaden sposób - wpisuje się login i hasło do nadawcy a system nie chce przepuścić bo wymaga wpisania urzędu pocztowego - którego w żaden sposób nie można dodać - ani wpisać ręcznie - jak również jest pasek - niby z polem wyboru, który się również nie rozwija. Nie mogę usunąć tej umowy by spróbować dodać na nowo - bo system wyłapuje, że "Ups... nie możesz usunąć umowy - Jesteś w trakcie nadawania przesyłki na tej umowie. Sprawdź listę zamówień i dokończ nadawanie." - nie ma już żadnej paczki do nadania - bo dzisiaj te paczki są "już w drodze" i allegro to widzi - bo tak widnieje przy zamówieniach. Nie można dodać "nowej" umowy własnej - bo po wpisaniu loginu i hasła do "elektronicznego nadawcy" - jak już wspominałem wcześniej identyczna historia jak przy edytowaniu tej umowy - nie można nic zapisać, bo system wymaga wpisania urzędu pocztowego - którego ni jak - nie da się wpisać... - jest na to jakiś sposób???

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@hurt-artB W tej sytuacji koniecznie sprawdź, czy na umowie własnej jest wskazany prawidłowy punkt. Upewnij się też, czy na umowie są wskazane odpowiednie metody dostawy, jakie udostępniasz w swoim cenniku (możesz to sprawdzić również w porozumieniu z opiekunek umowy). Więcej informacji znajdziesz tutaj:  https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/nowe-metody-dostawy-pocztex-informacje-dla-sprzedajacych-VL11Z1...

oznacz moderatorów