anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas wysyłki

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry, mam takie czasy wysyłki w zamówieniu: 

data sprzedaży: 
27 sty 2026, 12:21; rynek: allegro.pl

czas na wysłanie: 
do wt., 27 sty 2026, 23:59

przewidywany czas dostawy: 
śr., 28 sty 2026

Allegro Kurier DHL (AD)

W ustawieniach godzin granicznych dla DHL mam godzinę 12 - w absolutnie każdej opcji związanej z DHL. W ustawieniach produktów mam podany czas wysyłki 1 dzień.

Dlaczego czas na wysłanie jest do dnia zamówienia do północy?

Ponadto w cenniku dostaw widnieje informacja, że w paczce zmieści się 12szt produktu, a nadal mam wyliczenie w Allegro na 8 przesyłek. 

Skąd takie informacje? Jak to przestawić żeby wszystko mieć prawidłowo?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHUOZDOWSKI sprawdź czy te dane Masz ustawione poprawnie dla DHL w ramach Delivery  ,a jeśli tak to zerknij przy okazji na ustawienia poza Delivery ..

oznacz moderatorów

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

Tak, wszystko do 12. 

Ostatnio coś się pozmieniało, mam dosłownie kilka produktów, które nie mogą wchodzić w normalne cenniki, były wrzucone i ustawione już wiele miesięcy temu, a nagle trzymetrowa listwa jest zamówiona do paczkomatu, gdzie nikt poza mną nie ma nawet dostępu do tych ustawień. Od nowego roku cały czas problemy w dostawach, a nawet nie zamykaliśmy sprzedaży na święta. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHUOZDOWSKI a jak wysyłałeś wcześniejsze zamówienia?

oznacz moderatorów

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

Tak jak teraz, jesteśmy w stanie wysłać zamówienie w tym samym dniu pod warunkiem, że wpłynie do 12 i jest to DHL. Zwykle odbiór w okolicach 15. 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @FHUOZDOWSKI, podaj proszę numer zamówienia którego dotyczy Twój wpis.
Czy sytuacja występuje tylko przy tym jednym zamówieniu, czy przy większej ilości?

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca
fa8b3a30-fb71-11f0-81db-cd6cc353abb3

Na ten moment przy jednym, ale tak jak pisałam wyżej, pojawiły się też problemy ze zmianą cenników bez naszej ingerencji.
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@FHUOZDOWSKI Konsultuję Twoją sprawę. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@FHUOZDOWSKI Wracam z odpowiedzią. 

Czas na wysyłkę jaki widzisz w zakładce zamówienia jest informacją kiedy miałbyś to wysłać, żeby dotarło zgodnie z predykcją. Przeczytaj to co się wyświetla przy wykrzykniku przy tej dacie. Czas wysyłki jaki widzisz w zakładce zamówienia nigdy nie jest i nie będzie obligatoryjny.

Co do etykiet- koszty przeliczania masz ustawione na sumę. W tym wypadku system uwzględnił Tobie to po cenniku z oferty 17767706060. Tam ma wpisane 1 szt na 1 paczkę więc 8 paczek. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

Rozumiem i dziękuję za odpowiedź, ale w takim razie proszę o rozwianie wątpliwości, po co ustawiamy godziny graniczne? 
Chcemy zrozumieć ten mechanizm. 

oznacz moderatorów

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

@N_Nitka28 czy mogę prosić o odpowiedź? 
sytuacja znów pojawiła się przy wczorajszym zamówieniu, zaraz znowu stracimy punkty w jakości. Coś chyba tutaj nie gra. 

oznacz moderatorów

znowu_cos
#7 Wielbiciel

Dzień dobry.

Mam dokładnie ten sam problem. Graniczna data 12;00. Wczoraj wpadło zamówienie o 12;18 z wysyłką Allegro One Box DPD i system ustawił czas na wysłanie do wczoraj do 23;59. 

Do tej pory każde zamówienia po 12;00 miałem do wysłania następnego dnia (Inposty do 12;00 a reszta czyli np DPD do 10;00)

Czy ktoś mi podpowie jak to zmienić? Nie jestem w stanie zamówić podjazdu DPD po godzinie 10;00. Kurier po godzinie 12;00 jest już w innej miejscowości i nie ma opcji żeby wrócił się po przesyłkę. 

Jestem w kropce, bo ta zmiana będzie mi zaniżała jakość sprzedaży, a nie mam możliwości aby nadawać przesyłki tak późno i były w drodze tego samego dnia.

Problem dotyczy zamówienia 

b00d4ab0-fb72-11f0-864b-cbb126a9cfa6

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@znowu_cos @FHUOZDOWSKI 

Nicol odpowiedziała w tej sprawie.

Zachęcam również do zapoznania się z naszymi artykułami pomocy dla sprzedających.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

Zapoznałam się z artykułem, jednak nadal nie wyjaśnia to w jaki sposób godziny graniczne pomagają precyzyjnie ustawić godziny wysyłki tego samego dnia.
Ja nie pytam Państwa złośliwie, tylko chciałabym realizować zamówienia zgodnie z możliwościami i bez wprowadzania klientów w błąd.
Jeżeli nie potrafią mi Państwo odpowiedzieć na to pytanie, to w porządku, jednak wydaje mi się, że deklaracje godzin granicznych powinny mieć wpływ na to, że sprzedawca nie ma możliwości wysyłki takiego zamówienia, które wpływa po godzinie granicznej, skoro wiemy, że nie zostanie odebrane na czas. 
Dziękuję za poświęcony czas. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@FHUOZDOWSKI 

W artykułach pomocy znajdziesz więcej artykułów w tym temacie. Zachęcam zapoznać się ze wszystkim dokładnie. Z artykułu, który wcześniej Tobie podesłałem - możesz przejść do następnego: czym jest godzina wysyłki tego samego dnia i jak ją ustawić

Tam są opisane dokładnie wszystkie warunki jakie musisz spełnić.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów