anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas wysyłki

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry, mam takie czasy wysyłki w zamówieniu: 

data sprzedaży: 
27 sty 2026, 12:21; rynek: allegro.pl

czas na wysłanie: 
do wt., 27 sty 2026, 23:59

przewidywany czas dostawy: 
śr., 28 sty 2026

Allegro Kurier DHL (AD)

W ustawieniach godzin granicznych dla DHL mam godzinę 12 - w absolutnie każdej opcji związanej z DHL. W ustawieniach produktów mam podany czas wysyłki 1 dzień.

Dlaczego czas na wysłanie jest do dnia zamówienia do północy?

Ponadto w cenniku dostaw widnieje informacja, że w paczce zmieści się 12szt produktu, a nadal mam wyliczenie w Allegro na 8 przesyłek. 

Skąd takie informacje? Jak to przestawić żeby wszystko mieć prawidłowo?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHUOZDOWSKI sprawdź czy te dane Masz ustawione poprawnie dla DHL w ramach Delivery  ,a jeśli tak to zerknij przy okazji na ustawienia poza Delivery ..

oznacz moderatorów

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

Tak, wszystko do 12. 

Ostatnio coś się pozmieniało, mam dosłownie kilka produktów, które nie mogą wchodzić w normalne cenniki, były wrzucone i ustawione już wiele miesięcy temu, a nagle trzymetrowa listwa jest zamówiona do paczkomatu, gdzie nikt poza mną nie ma nawet dostępu do tych ustawień. Od nowego roku cały czas problemy w dostawach, a nawet nie zamykaliśmy sprzedaży na święta. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@FHUOZDOWSKI a jak wysyłałeś wcześniejsze zamówienia?

oznacz moderatorów

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca

Tak jak teraz, jesteśmy w stanie wysłać zamówienie w tym samym dniu pod warunkiem, że wpłynie do 12 i jest to DHL. Zwykle odbiór w okolicach 15. 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @FHUOZDOWSKI, podaj proszę numer zamówienia którego dotyczy Twój wpis.
Czy sytuacja występuje tylko przy tym jednym zamówieniu, czy przy większej ilości?

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

FHUOZDOWSKI
#9 Pomysłodawca
fa8b3a30-fb71-11f0-81db-cd6cc353abb3

Na ten moment przy jednym, ale tak jak pisałam wyżej, pojawiły się też problemy ze zmianą cenników bez naszej ingerencji.
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@FHUOZDOWSKI Konsultuję Twoją sprawę. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

znowu_cos
#7 Wielbiciel

Dzień dobry.

Mam dokładnie ten sam problem. Graniczna data 12;00. Wczoraj wpadło zamówienie o 12;18 z wysyłką Allegro One Box DPD i system ustawił czas na wysłanie do wczoraj do 23;59. 

Do tej pory każde zamówienia po 12;00 miałem do wysłania następnego dnia (Inposty do 12;00 a reszta czyli np DPD do 10;00)

Czy ktoś mi podpowie jak to zmienić? Nie jestem w stanie zamówić podjazdu DPD po godzinie 10;00. Kurier po godzinie 12;00 jest już w innej miejscowości i nie ma opcji żeby wrócił się po przesyłkę. 

Jestem w kropce, bo ta zmiana będzie mi zaniżała jakość sprzedaży, a nie mam możliwości aby nadawać przesyłki tak późno i były w drodze tego samego dnia.

Problem dotyczy zamówienia 

b00d4ab0-fb72-11f0-864b-cbb126a9cfa6

oznacz moderatorów