Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry .
Niedawno zaczęliśmy sprzedaż na allegro. Paczki wysyłamy głównie impostem ale zdarzały się także paczki na pocztę polską. Nasze paczki przyjmują kształt owalny ( krążek o średnicy około 30cm oraz wysokości 10 cm) . Przeważnie owijamy paczki także dodatkowo streczem. Ostatnio zauważyłem że do rachunku allegro doliczona została wielokrotnie kwota 65,99 za przesyłki niestandardowe z Poczty Polskiej. Nie byliśmy świadomi że ta kwota jest aż tak wysoka. Paczek na pocztę polską w poprzednim miesiącu było ponad 30 a na ten miesiąc zapowiada się że tych paczek jest jeszcze więcej (ponad 50 ). Kwota do zapłaty jest ogromna i trochę się podłamaliśmy tym że musimy teraz dopłacić do interesu. Jestem świadomy że to jest mój błąd że tego nie doczytałem a dodatkowo zmyliło mnie to że na bieżąco przychodziły opłaty za paczki czyli około 4 zł a za niestandardową nic aż do dzisiaj.. Czy jest jakaś szansa aby tą opłatę obniżyć ?
sidasklep próbować nikt Ci nie zaboroni kontakt@poczta-polska.pl
Jakbyś wysyłał jako niestandard z właściwym oznaczeniem na etykiecie dopłaty byłyby dużo mniejsze , a tak masz doliczoną również weryfikację .
Podczas generowania etykiet zawsze zaznaczaliśmy ze jest to przesyłka niestandardowa i tak też było zaznaczone na etykietach. Czy myślisz ze mógłbym to reklamować?
@sidasklep Cześć. Jeśli krążek zamkniesz w prostopadłościennym pudełku, otrzymasz przesyłkę standardową (chyba, że suma jego wymiarów przekroczy 250 cm). Jeśli Twoja przesyłka zmieści się w kartonie o wymiarach a+b+c <= 250 cm, prześlij przesyłkę w standardowym (prostopadłościennym) opakowaniu i w ten sposób zmniejszysz swój koszt wysyłki. Najdłuższy bok może mieć maksymalnie 150 cm.
Możesz złożyć reklamację drogą elektroniczną: https://ereklamacje.poczta-polska.pl/, ale nie jestem w stanie przewidzieć, czy zostanie pozytywnie rozpatrzona. Warto spróbować.
ko_alka💮 nie zostanie , kiedyś przerabiałem taką sytuację ,a z przesyłek rozliczałem się bezpośrednio z Pocztą .W głowie coś się nie tak ułożyło i puściłem walec / dla jasności figura geometryczna / różnica w tym ,że obciążyli weryfikacją pracownika przyjmującego moje przesyłki , dziewczyna była świeża i też nie zatrybiła . Odwołanie z jej strony nie pomogło i ostatecznie zrekompenowałem jej poniesioną statę .
@sidasklep kup kartony i wrzucaj tam swoje produkty. Wówczas bedziesz miał standart. Inaczej sie nie da. Czy to co juz zostało wystawione bedzie skorygowane będzie trudno ale próbuj
Dobrze rozumiem, że takie owale wysyłasz również paczkomatami?
Lepiej uważa, bo tam za niestandardowe też się płaci...
A czy nie możesz pakować w zwykły karton ok. 300x300x100? Cena kartonu nie powinna przekroczyć 2zł.
Ja za 300x500x100 płaciłem około 1,8zł, przy zamówieniu 100szt... tak wiec...:)
A czy miales taką sytuacje osobiscie? Wysylamy takie paczki dość dlugo i nigdy nie mielismy doplaty z tytulu przesylki niestandardowej. Przesylki glownie wysyłam przez kuriera inpost. Czy moglbys powiedzieć skad kartony zamawiales?