anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL niestandard

cudaazdrewna
#8 Zapaleniec

Pomocy!!! DHL co wy robicie !???!!! Dopłatę do niestandard za ostatni tydzień nabili mi już do 1200paczek !!!! Wcześniej nie miałem ani jednej paczki niestandardowej ani jednej (od 3 lat wysyłam dhlem) a w ostatnim tygodniu wszystkie paczki są niestandardem????? Czy ktoś może mi pomóc ???? Mam już 25tys dopłaty rozumiecie to???? 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

marcus0015
#10 Popularyzator

Trzeba uciekać z Allegro i tyle. Są inne portale, niektóre się budują, można też mieć swój sklep internetowy. Lepiej nie będzie. Ja też z nimi walczę od dłuższego czasu.

oznacz moderatorów

cudaazdrewna
#8 Zapaleniec

uciekac swoja droga ale przeciez to jest jawne wyłudzenie!!!! jak można tak nagle bez zadnego uprzedzenia walic na wszystko niestandard gdzie do tej pory nie miałem zadnych dopłat, a to nie jest 200zł tylko 25tys!!

oznacz moderatorów

marcus0015
#10 Popularyzator

Masz zupełną rację. DHL, a zwłaszcza DPD bardzo lubią takie akcje. Kilka lat temu dostałem znienacka dopłaty od DPD na 8 tys. Większości nigdy nie odzyskałem. Na tym skończyła się moja współpraca z tym przewoźnikiem. DHL ma inną taktykę, bierze po trochę cały czas. W twoim przypadku najwyraźniej chcieli spróbować innej metody. Są grupy na fb poszkodowanych sprzedawców, gdzie przygotowywane są zbiorowe pozwy. W ten sposób łatwiej będzie Ci ugryźć temat.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cudaazdrewna Podaj proszę kilka przykładowych zamówień, gdzie zostały naliczone opłaty dodatkowe. Zweryfikuję sprawę. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

cudaazdrewna
#8 Zapaleniec

złozylem juz reklamacje i tak mi tu przeciez pani nie pomoze, ale pojde z tym do sądu jesli ta reklamacja bedzie odrzucona

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cudaazdrewna

Jaki dokładnie przewoźnik? DHL eCommerce czy Allegro Delivery?

Allegro Delivery nawet jak zleca dalszy transport innej firmie, jest osobnym przewoźnikiem z własnym regulaminem i zasadami. 

oznacz moderatorów

cudaazdrewna
#8 Zapaleniec

DOBRZE ALE ALLEGRO DELIvERY NIE DZIALA OD WCZORAJ TYLKO OD PELNEGO ROKU wiec wczesniej paczki byly ok a teraz od tygodnia 100% paczek jest niestandardem?

oznacz moderatorów

JADEN_SKLEP
#9 Pomysłodawca

A można wiedzieć w co pakujesz towar: karton,foliopaki , okręcasz streczem  ? 

oznacz moderatorów