Pomocy!!! DHL co wy robicie !???!!! Dopłatę do niestandard za ostatni tydzień nabili mi już do 1200paczek !!!! Wcześniej nie miałem ani jednej paczki niestandardowej ani jednej (od 3 lat wysyłam dhlem) a w ostatnim tygodniu wszystkie paczki są niestandardem????? Czy ktoś może mi pomóc ???? Mam już 25tys dopłaty rozumiecie to????
Trzeba uciekać z Allegro i tyle. Są inne portale, niektóre się budują, można też mieć swój sklep internetowy. Lepiej nie będzie. Ja też z nimi walczę od dłuższego czasu.
uciekac swoja droga ale przeciez to jest jawne wyłudzenie!!!! jak można tak nagle bez zadnego uprzedzenia walic na wszystko niestandard gdzie do tej pory nie miałem zadnych dopłat, a to nie jest 200zł tylko 25tys!!
Masz zupełną rację. DHL, a zwłaszcza DPD bardzo lubią takie akcje. Kilka lat temu dostałem znienacka dopłaty od DPD na 8 tys. Większości nigdy nie odzyskałem. Na tym skończyła się moja współpraca z tym przewoźnikiem. DHL ma inną taktykę, bierze po trochę cały czas. W twoim przypadku najwyraźniej chcieli spróbować innej metody. Są grupy na fb poszkodowanych sprzedawców, gdzie przygotowywane są zbiorowe pozwy. W ten sposób łatwiej będzie Ci ugryźć temat.
@cudaazdrewna Podaj proszę kilka przykładowych zamówień, gdzie zostały naliczone opłaty dodatkowe. Zweryfikuję sprawę.
złozylem juz reklamacje i tak mi tu przeciez pani nie pomoze, ale pojde z tym do sądu jesli ta reklamacja bedzie odrzucona
Jaki dokładnie przewoźnik? DHL eCommerce czy Allegro Delivery?
Allegro Delivery nawet jak zleca dalszy transport innej firmie, jest osobnym przewoźnikiem z własnym regulaminem i zasadami.
DOBRZE ALE ALLEGRO DELIvERY NIE DZIALA OD WCZORAJ TYLKO OD PELNEGO ROKU wiec wczesniej paczki byly ok a teraz od tygodnia 100% paczek jest niestandardem?
A można wiedzieć w co pakujesz towar: karton,foliopaki , okręcasz streczem ?