anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL Opis przesyłki jest za długi

plantologika
#7 Wielbiciel#

Cześć!

Chcę nadać przesyłkę DHL Smart. Standardowo wklejam adres email w pole opisu i pojawia się komunikat: "opis przesyłki jest za długi". Jak nadać zatem paczkę, żeby została policzona jako smart?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@plantologika komunikat o błędzie dotyczy opisu, nie adresu e-mailowe, sprawdź prosze na formularzu nadania, co jest wpisane w części: 

"Dodatkowa informacja na etykiecie

Wskazówki dla kuriera, pakującego przesyłkę lub kupującego, które będą widoczne na etykiecie".

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

plantologika
#7 Wielbiciel#

@la_nika właśnie tam wklejam ten adres mailowy, pokazuje że wykorzystane jest 35/50 znaków. Czyli powinno być ok. Jeśli nie tam, to gdzie trzeba wkleić ten adres email, żeby paczka była smart? Zawsze tak to robiłyśmy, a teraz  widzę że interfejs wygląda inaczej więc może też jest jakieś inne rozwiązanie o którym nie wiemy?

Pozdrawiam,

Ania

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@plantologika jeśli nadajesz przesyłkę przez Wysyłam z Allegro i korzystasz z umowy z nami, nie z przewoźnikiem, to nie musisz podawać tego adresu e-mail, bo to zamówienia jest już rozpoznane jako Smart! i powiązane z zamówieniem, adres e-mail sprzedającego trzeba podać jeśli nadaje się przesyłki korzystając z narzędzia przewoźnika. Najprawdopodobniej limit jaki widzisz na formularzu jest nasz, a komunikat może dotyczyć limitu przewoźnika, usuń proszę ten adres e-mail i sprawdź czy to rozwiązuje problem 🙂 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

plantologika
#7 Wielbiciel#

@la_nika jak usunęłam to pokazało że opis jest za krótki 😄 ale ostatecznie udało się wysłać. Dziękuję za wyjaśnienia.

Pozdrawiam,

Ania

oznacz moderatorów