Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaje na Allegro lokalnie, dlaczego Allegro pobiera opłate za obsługę transakcji Smart? Jest to kwota 4.99 zł
Nie rozumiem, płace prowizje od sprzedaży, wystawiam ogłoszenia normalnie, a tu dodatkowe koszta dochodzą.
Mam wykupiony pakiet smart na rok, żeby kupujacy mieli darmowa wysyłkę przy zakupach za 45 zł.
@Smerfeta213 a historia operacji pod ta kwota co masz podpisane
Twój obrazek widzisz tylko Ty, dla pozostałych jest niewidocznym dopóki nie zatwierdzi go moderacja. Napisz co masz w opisie operacji
@Smerfeta213 Jest to dopłata do wysyłki.
Zerknij TUTAJ.
Drogie rzeczy sprzedajesz widać.
Od 40 do góra 120 zł
Tam gdzie jest napisane Oferta powinno być tłustym drukiem za jaki przedmiot jest ta opłata, a ja mam puste pole
Hej mam to samo. Odpowiedz przed chwila na czacie.
@rbalon91 na Allegro Lokalnie pobierana jest opłata za sprzedaż, która nie jest związana z dostawą, tutaj więcej informacji na ten temat. Wynosi ona 7,9% wartości przedmiotu (z wyjątkiem kategorii Elektronika, wówczas to 4,9%).
Dlatego do dwóch ostatnich zamówień z Allegro Lokalnie została pobrana opłata 5,53 zł.
Opłata za dostawę została naliczona dla zamówienia z 18.09.2023, które nie zostało wysłane w ramach Smart!
Widze ze jest Pani daleka od tematu, bo czarnym po bialemu napisane: opłata za obsługę transakcji Smart, czyli za realizacje wysylki paczki w ramach Smart kupujacemu naliczona kwota 4,99zl. U mnie tak jest naliczane za kazda paczke wyslane w ramach Smart. Czyli tak, placisz za sprzedaz przedmiotu, platisz za Smart mieseczny i do tego jeszcze platisz za dostawe do klienta jego paczki.... Gratulacja, Allegro, naciaganie sprzedawcy na kazdym kroku
Smart działa, jak jesteś kupującym, do sprzedaży w Smarcie nie musisz mieć go wykupionego.
Tak więc nie płacisz za Smarta, aby sprzedawać, tylko aby móc kupować ze Smartem.
Na AL sprzedawca musi mieć wykupiony smart - chyba że coś się ostatnio zmieniło.
@g_rajnert Nigdy się nie zmieniło, bo nigdy sprzedawca nie musiał i nie musi mieć wykupionego smarta. Może sobie kupić abonament; jeśli robi zakupy - to wtedy jak chce darmowe dostawy to kupi smarta. Ale do sprzedaży - nigdy.
Oznaczymy Twoje ogłoszenie ikoną Smart!, jeśli:
Czyli chyba na Allegro Lokalnie jednak trzeba sobie wykupić smarta aby można było mieć oznaczenie smart na swoich ofertach (plus cena plus sposób wysyłki...).
Tak, zarówno sprzedający jak i kupujący na AL muszą mieć wykupionego Smarta.
@parametryka_p bo skończyły Ci się darmowe pule i uruchomiłeś Smarta bez limitu i dopłacisz 4,99 zł, teraz widzisz ile sprzedawcy dopłacają do "darmowych dostaw" a na normalnym jest nawet więcej 😄
@pecela @g_rajnert na lokalnie muszą mieć sprzedawcy wykupionego smarka żeby mogli wysłać 6 zamówień w ciągu kwartału – jeśli masz Allegro Smart!
Odgrzewany kotlet aż z 20-09-2023 14:17 nikt tego nie zauważył?! XD
Pierw sam dałem się wkręcić i patrzę u mnie też jest dopłata teraz mimo iż trwa obecnie promocja 10/2024, wystaw ogłoszenia w październiku bez opłat do grudnia.... Ale to dla pierwszych 3 sprzedaży.
Czy wiesz, że dzięki aktywnej usłudze Allegro Smart! możesz nie tylko sprzedawać i kupować z darmową przesyłką, ale również sprzedawać na Allegro Lokalnie bez opłat od sprzedaży?
Jak sprzedawać bez opłat ze Smart! ?
W okresie 1-31.10.2024 r. dodaj nowe ogłoszenia na Allegro Lokalnie
Za pierwsze 3 sprzedane ogłoszenia nie zapłacisz opłaty od sprzedaży aż do 31.12.2024!
Promocja dotyczy wszystkich kategorii, oprócz ogłoszeń w kategorii Nieruchomości oraz Motoryzacja
Promocja dotyczy tylko sprzedających z aktywną usługą Smart! Szczegóły i Regulamin promocji znajdziesz tutaj."