Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po prostu brak mi już słów. Człowiek mierzy każdą paczkę, dokładnie wszystko sprawdza, a tu mi wyjeżdżają z jakąś DPD OPŁATA DODATKOWA. Nawet nie wiem jak to nazwać... mam nadzieje że to tylko jakiś ich błąd systemu i że szybko się opamiętają. Dodam że NIE MA MOŻLIWOŚCI przekroczenia gabarytów.
@CzarMixII A co masz napisane przy dopłacie? Jaki opis?
Niestandardowa paczka/paleta i pobranie. Opłaty za aukcje z przed miesiąca.
@CzarMixII Niestety to co prawda nie inpost ( gdzie jest to nagminne) ale poszukaj wątków na forum że nie jest to rzadkie ( ktoś chyba pisał np że wyliczyli mu wagą pudełka z butami na 11kg). Jedyne co możesz zrobic to walczyć. Pisz reklamację, kontaktuj się z opiekunem.
Przerabiałem to a gdy w sezonie przyszło kilkadziesiąt dopłat to zrezygnowałem.
Dlatego nie wysyłam z allegro czy innymi pośrednikami a własna umowa jest bezpieczniejsza.
Jedynie paczkomaty działają w miarę sensownie choć czasami tez trafiają się podjazdy...
Jest to bezpodstawne doliczanie opłat. Mam też własną umowę.
Ta sytuacja jest po prostu kuriozalna.. gdyby to było realne, wyobraźmy sobie jak by to miało wyglądać:
"aha dzisiaj mamy 1 października, o paczuszka.. hmm, a zaznaczę sobie że gabaryt jakiś dziwny."
Miesiąc później
"a ta paczka z 1 października.. doliczymy sobie opłatę dodatkową, a co tam"
Dopłaty swoją drogą , dziś się dowiedzieliśmy że paczki wysyłane przez DPD maja wedle ich regulaminu 3 dni na doręczenie jak interweniowaliśmy jak to 5 paczek nie wyjechało z sortownie po odbiorze tego samego dnia. Taki haczyk w umowach , podobnie jak inpost że ma na doręczenie do paczkomatu 30 dni.
A że okres nawału paczek u kurierów własnie się zaczął i sortownie pękają w szwach to spodziewamy się wiecej paczek doręczanych przez DPD na 3 dzień po wysyłce.
Mimo iż terminy doręczeń wyświetlają się na następny dzień klientom , ale kto bym tam doczytywał że jest to "deklarowany czas doręczenia wyliczany na podstawie wcześniejszych wysyłek tego sprzedawcy" a nie GWARANTOWANY